divendres, 29 de maig del 2020

VENIU ESPERIT SANT





INVOCACIÓ
Segons Sant Joan, l' Esperit fa present a Jesús en la comunitat cristiana, ens recorda el seu missatge, ens fa caminar en sa veritat i fa interior el mandat de l'amor. A l' Esperit invoquem a Pentecostes.
Veniu Esperit Sant i ensenyeu-nos a invocar Déu amb aquest nom entranyable de "Pare" que ens ensenyà Jesús. Si no sentim sa presència bona enmig de nosaltres, viurem com orfes. Recordem que sols Jesús és el camí que ens porta cap a ell. Que sols sa vida entregada als últims ens mostra son vertader rostre. Sense Jesús mai entendrem sa set de pau, de justícia i dignitat per a tots els seus fills i filles.
Veniu Esperit Sant i feu-nos caminar en la veritat de Jesús. Sense la seva llum i alè, oblidarem son Projecte del regne de Déu. Viurem sense passió i sense esperança. No sabrem per què el seguim ni per a què. No sabrem per què viure i sofrir. I el Regne seguirà esperant col·laboradors.
Veniu Esperit Sant i ensenyeu-nos a anunciar la Bona Nova de Jesús. Que no carreguem res feixuc als altres. Que no dictaminem sobre problemes que no ens dolen ni condemnem a qui necessita acollida i comprensió. Que no trenquem la canya esquerdada ni apaguem el ble que vacil·la.
Veniu Esperit Sant i infoneu en nosaltres l'experiència religiosa de Jesús. Que no ens perdem en trivialitats mentre oblidem la justcia, la misericòrdia i la fe. Que res ni ningú ens distregui de seguir-lo com únic Senyor. Que cap doctrina, pràctica o devoció ens allunyi de son Evangeli.
Veniu Esperit Sant i augmenteu nostra fe per a experimentar la força de Jesús en el centre de nostra debilitat. Ensenyeu-nos a alimentar nostra vida, no de tradicions humanes ni paraules buides, sinó del coneixement intern de sa Persona. Que ens deixem guiar sempre per son Esperit audaç i creador, no per nostre instint de seguretat.
Veniu Esperit Sant, transforma nostres cors i convertiu-nos a Jesús. Si cada un de nosaltres no canvia, res canviarà en la seva Església. Si tots seguim captius de la inèrcia, res nou i bo naixerà entre els seus seguidors. Si no ens deixem arrastrar per sa creativitat, son moviment quedarà bloquejat.
Veniu Esperit Sant i defenseu-nos del risc de oblidar a Jesús. Agafats per nostres pors i incerteses, no som capaços d'escoltar la seva veu ni sentir son alè. Desvetlla nostra adhesió ja que, si perdem el contacte amb ell, creixerà en nosaltres el nerviosisme i la inseguretat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada