dimecres, 3 de maig del 2017

EL BON PASTOR








UNA NOVA RELACIÓ AMB JESÚS
Dins les comunitats cristianes necessitem viure una experiència nova de Jesús, revifant la nostra relació amb ell. Posant-lo en el centre de la nostra vida. Passar d'un Jesús confessat de rutina a un Jesús acollit vitalment. L'evangeli de Joan dóna unes sugerències importants quan parlar de la relació de les ovelles amb el seu Pastor.
Primer de tot, “escoltar la seva veu” amb frescor i originalitat. No confondre amb respecte a tradicions ni amb modes. No distreure'ns per altres veus estranyes que, si bé es senten dins l'Església, no comuniquen la Bona Nova.
És important sentir-nos cridats per Jesús “pel nostre nom”. Deixar-nos atreure personalment per ell. Descobrir poc a poc, i cada cop amb més alegria, que ningú com ell respon a les qüestions decisives, a nostres desitjos més pregons i nostres necessitats últimes.
Seguir a Jesús és decisiu. La fe cristiana no està en creure coses sobre Jesús, sinó creure-lo a ell: viure confiant en sa persona. Inspirar-nos en el seu estil de vida per a orientar la nostra existència amb lucidesa i responsabilitat.
Caminar amb Jesús “al davant nostre” és vital. No fem el camí tot sols. Experimentem qualque moment, encara que sigui maldestre, que és possible viure la vida des de les arrels: des de Déu que en Jesús s'ens ofereix més humà, més amic, més proper i salvador que totes les teories.
Aquesta relació viva amb Jesús no neix automàticament. Es va desvetllant dins nostre interior de forma fràgil i humil. Comença essent un desig, creix envoltada de dubtes, interrogants i resistències. Però, sense saber bé com, arriba un moment que el contacte amb Jesús marca decisivament la nostra vida.
Estic convençut que el futur de la fe entre nosaltres es decideix, en bona part, dins la consciència dels qui ara ens sentim cristians. Ara mateix, la fe es revifa o extingueix dins les nostres parròquies i comunitats, en el cor dels sacerdots i fidels que les formem.
Comença la descreença des del moment que la nostra relació amb Jesús perd força, o s'adorm en la rutina, la indiferència io la despreocupació. Per això, el Papa Francesc ha reconegut que “necessitem crear espais motivadors i sanejadors,... llocs on regenerar la fe en Jesús”. Cal escoltar la seva cridada.
José Antonio Pagola


QUART   DIUMENGE   DE   PASQUA




Jesús és la llum del món: qui el segueixi no caminarà a les palpentes"

Per Josep Llunell.
L’evangeli de Joan ens presenta Jesús amb imatges originals i formoses.
Vol que els seus lectors – nosaltres avui - descobreixin que només Jesús pot respondre plenament a les necessitats més fonamentals de la persona humana.
Qui és Jesús?
Jesús és el pa de vida: qui s’alimenta d’Ell no tindrà fam.
Jesús és la llum del món: qui el segueixi no caminarà ni a les palpentes ni a la foscor.
Jesús és el Bon Pastor: qui escolti la seva veu, trobarà la vida eterna.
Entre aquestes imatges, n’hi ha una, humil i gairebé oblidada, que ens ofereix un contingut profund.
Jo sóc la porta” – ens diu Jesús.
Així és Jesús: una porta oberta.
Qui El segueix creua una llinda que el condueix a un món nou. És a dir: a una nova manera d’entendre i de viure la vida.
L’evangelista ens ho explica en tres punts essencials.
Primer: Qui entri per mi, se salvarà.
       La vida té moltes sortides
      No totes porten a l’èxit ni ens garanteixen la vida plena.
Qui d’alguna manera entén Jesús i tracta de seguir-lo està entrant per la porta encertada. No malmetrà la seva vida. La salvarà.
Segon: L’evangelista diu quelcom més. Qui entra per Jesús podrà sortir i entrar. Té llibertat de moviments. Entra en un espai on pot ser lliure, ja que només es deixa conduir per l’Esperit de Jesús. No és el país de l’anarquia o del llibertinatge.
Entra i surt passant sempre a través d’aquesta porta que és Jesús.
Tercer: L’evangelista ens ofereix un altre detall: qui entri per aquesta porta, que és Jesús, trobarà bones pastures. No passarà ni fam ni set. Trobarà aliment sòlid i abundant per a poder viure.
Crist és també la porta per la que  hem d’entrar avui els cristians si volem revifar la nostra identitat.
Un cristianisme format per batejats que es relacionen amb un Jesús mal conegut, vagament recordat, afirmat de manera abstracte, un Jesús mut que no diu res essencial al món d’avui, un Jesús que no toca els cors... és un cristianisme sense futur.
Només Jesucrist ens pot conduir a un nivell nou de vida cristiana millor fonamentada, motivada i nodrida per l’evangeli.
Cadascun de nosaltres podem contribuir a què en l’Església dels pròxims anys se’l senti i se’l visqui de manera més viva i apassionada.
Podem fer que l’Església sigui més de Jesús
-més viva
-més autèntica
-més suggestiva
-més seductora
De què depèn que això sigui veritat?
Depèn de tu.
Depèn de mi.
Depèn de nosaltr











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada