dimecres, 5 de juny del 2019

ESPERIT DE TOTS






L'ESPERIT ÉS DE TOTS
Rebeu l'Esperit Sant.
Moltes experiències en nostra vida. Goigs i disgusts, èxits i fracassos, llums i ombres enmarquen nostre viure de cada, ens omplen de vida o afeixuguen nostre cor.
Però els homes no som capaços de percebre tot el que hi ha en nosaltres. Captem en nostra consciència com una illa petita dins la mar ampla i profunda de nostra vida. A voltes, se'ns fuig el més fonamental.
K. Rahner ens recorda en un llibre, “Experiència espiritual”, aquesta experiència diferent que es dóna sempre en nosaltres, encara que passi inapercebuda: la presència viva de l'Esperit de Déu que treballa des de dintre.
Una experiència que roman com a tapada per altres que ocupen nostre temps i nostra atenció. Una presència que és reprimida i oculta per impressions i preocupacions que envaixen nostre cor. Als homes ens sembla que allò gran i gratuit ha de ser poc freqüent, però, quan se tracta de Déu, no és així.
Hi ha en sectors del cristianisme la tendència a considerar aquesta presència viva de l'Esperit com una cosa reservada a persones elegides i selectes. Una experiència pròpia de creients privilegiats, separats de la majoria. K. Rahner ens recorda que l'Esperit de Déu està sempre viu en el cor de l'esser humà ja que l'Esperit és senzillament la comunicació del mateix Déu en el més pregon de nostra existència.
Aquest Esperit de Déu es comunica i regala allà on en aparença no passa res. Allà on s'accepta la vida i es compleix amb senzillesa l'obligació de cada dia.
L'Esperit de Déu treballa silenciosament en el cor de les persones normals i senzilles, contra l'orgull i les pretensions dels que es senten en possessió de l'Esperit.
La festa de Pentecosta és una invitació a cercar aquesta presència de l'Esperit de Déu en tots nosaltres, no com un trofeu que tenim davant els altres no elegits, sinó per acollir aquest Déu que està en la font de tota vida, per petita i pobre que ens pugui semblar a nosaltres.
L'esperit de Déu és de tots, perquè l'Amor immens de Déu no pot oblidar cap llàgrima, cap gemec ni anhel que neix del cor de l'home.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada