dijous, 7 de gener del 2021

ESCOLTAR L' ESPERIT

 



ESCOLTAR EL QUE DIU L' ESPERIT

Ell us batejarà amb l' Esperit Sant.

Els primers cristians vivien convençuts de que per a seguir a Jesús és insuficient un baptisme d'aigua o un ritu semblant. És necessari viure amarats del seu Esperit Sant. Per això als evangelis es recullen aquestes paraules del Baptista: «Jo us batejo amb aigua, però ell us batejarà amb l' Esperit Sant».

No és estrany que en els moments de crisis recordessin la necessitat de viure guiats, sostinguts i enfortits pel seu Esperit. L' Apocalipsi, escrit en els moments crítics que viu la Església baix l'emperador Domicià, repeteix un cop i un altre, als cristians: « Qui tingui orelles, que escolti què diu l' Esperit a les Esglésies».

La mutació cultural que vivim, ens demana avui als cristians una fidelitat sense precedents a l' Esperit de Jesús. Més que pensar en estratègies i receptes automàtiques davant la crisi, cal preguntar-nos com acollim nosaltres l' Esperit de Jesús.

En comptes de lamentar-nos per la secularització creixent, cal preguntar-nos quins camins nous ceca avui Déu per a encontrar-se amb els homes i dones del nostre temps; com hem de renovar nostra manera de pensar, de dir i de viure la fe per què la seva Paraula pugui arribar fins als interrogants, dubtes i pors que brollen en son cor.

Abans d'elaborar projectes pensats fins als últims detalls, necessitem transformar nostra mirada, nostra actitud i nostra relació amb el món de avui. Necessitem semblar-nos més a Jesús. Deixar-nos treballar per son Esperit. Sols Jesús pot donar a la Església un rostre nou.

L' Esperit de Jesús segueix viu i operant en el cor de les persones, encara que ni ens demanem com es relaciona amb els que s'han allunyat de la Església. Ha arribat el moment d'aprendre a ser la «Església de Jesús» per a tots, i això sols ell ens ho pot ensenyar.

No hem de parlar només en termes de crisis. Es creen unes condicions en les quals l'essencial de l' evangeli pot ressonar de manera nova. Una Església més fràgil, dèbil i humil pot fer que l' Esperit de Jesús sigui entès i acollit amb més veritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada