dimecres, 20 de gener del 2021

SEGUIR JESÚS

 



ANAR DARRERA JESÚS

Veniu amb mi.

Quan el Baptista va ser detingut, Jesús anà a Galilea i començà a «proclamar la Bona Nova de Déu». Segons Marc, no ensenya pròpiament una doctrina per què els seus deixebles l'aprenguin i difonguin correctament. Jesús anuncia un esdeveniment que està passant. Ell el viu i vol compartir la seva experiència amb tots.

Marc resumeix així son missatge: «Se ha cumplido el plazo»: ya no hay que mirar hacia atrás. « S'ha complert el temps »: ja que vol construir un món més humà. «Convertiu-vos»: no podeu seguir com si no passés res; canvieu vostra manera de pensar i actuar. «Creieu aquesta Bona Nova». Aquest projecte de Déu és el millor que podeu escoltar.

Després d'aquest solemne resumen, la primera actuació de Jesús és cercar col·laboradors per dur endavant el seu projecte. Jesús «passa pel costat del llac de Galilea». Ha començat el seu camí. És un profeta itinerant que cerca seguidors per fer amb ells un recorregut apassionant: viure obrint camins al regne de Déu. No És un rabí assegut a la seva càtedra, que cerca alumnes per formar una escola religiosa. Ser cristià no és aprendre doctrines, sinó seguir a Jesús en son projecte de vida.

Qui pren la iniciativa és sempre Jesús. S'apropa, fixa la mirada en aquells quatre pescadors i els crida a donar una orientació nova a les seves vides. Sense la seva intervenció, no neix mai un vertader cristià. Els creients hem de viure amb més fe la presència viva de Crist i sa mirada sobre cada un de nosaltres. Si no és ell, ¿qui pot donar una nova  orientació a nostres vides?

Però el més decisiu és escoltar des de dins la seva crida: «Veniu amb mi». No és tasca d'un dia. Escoltar aquesta cridada significa despertar la confiança en Jesús, revifar nostra adhesió personal a ell, tenir fe en el seu projecte, identificar-nos amb el seu programa, reproduir en nosaltres les seves actituds…i, així, guanyar més persones pel seu projecte.

Aquest podría ser un lema bo per una comunitat cristiana: anar darrera Jesús. Posar-lo al front de tots. Recordar-lo cada diumenge com el líder que va per davant de nosaltres. Generar una nova dinàmica. Centrar-lo tot en seguir més de prop a Jesucrist. Nostres comunitats cristianes es transformarien. La Església seria diferent.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada