dimecres, 13 de gener del 2021

VIURE...

 


APRENDRE A VIURE

L'evangelista Joan conta els humils començaments del petit grup de seguidors de Jesús. El seu relat comença de manera misteriosa. Se'ns diu que Jesús «passava». No sabem d'on ve ni a on va. No s'atura vora al Baptista. Va més lluny que el seu món del desert. Diu als deixebles que es fixin en ell: «-Mireu l'anyell de Déu!».

Jesús ve de Déu, no amb poder i glòria, sinó com un anyell indefens i inerme. Mai s'imposarà per la força, no forçarà a ningú a creure en ell. Un dia serà sacrificat en una creu. Els que vulguin seguir-lo el tindran que acollir lliurement.

Els dos deixebles que han escoltat al Baptista comencen a seguir a Jesús sense dir paraula. Hi ha quelcom en ell que els atrau tot i que encara no saben qui és ni a on els porta. Tanmateix, per a seguir a Jesús no basta escoltar el que altres diuen d'ell. Necessària és una experiència personal.

Per això, Jesús es torna i els fa una pregunta molt important:«¿Què busqueu?». Aquestes són les primeres paraules de Jesús a qui el segueix. No es pot anar darrera ell de qualsevol manera. ¿Què esperem ? ¿Per què el seguim? ¿Què cerquem?

Aquells homes no saben a on els pot dur l'aventura de seguir a Jesús, però intueixen que pot ensenyar-lis qualque cosa que encara no coneixen: «-Rabí —que vol dir «mestre»—, on t'estàs? ». No cerquen en ell grans doctrines. Volen que els ensenyi on viu, com viu, i per què. Desitgen que els ensenyi a viure. Jesús els diu «Veniu i ho veureu. ».

En la Església i fora d'ella, són bastants els que viuen avui perduts en el laberint de la vida, sense camins i sense orientació 

Alguns comencen a sentir amb força la necessitat d'aprendre a viure de manera diferent, més humana, més sana i mes digna. Encontrar-se amb Jesús pot ser per a ells la gran notícia.

És difícil apropar-se a aquest Jesús narrat pels evangelistes sense sentir-nos atrets per la seva persona. Jesús obre un horitzó nou a nostra vida. Ensenya a viure des d'un Déu que vol per a nosaltres el millor. Poc a poc ens allibera d'enganys, pors i egoismes que ens bloquegen.

Qui se posa en camí darrera ell comença a recuperar l 'alegría i la sensibilitat cap als que pateixen. Comença a viure amb més veritat i generositat, amb més sentit i esperança. Quan un se troba amb Jesús té la sensació de que comença a viure la vida des de les arrels, ja que comença a viure des d'un Déu Bo, més humà, més amic i salvador que totes nostres teories. Tot comença a ser diferent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada