dissabte, 16 de maig del 2020

MIRAR COM MIRA DÉU








NO DECANTAR-NOS DE LA VERITAT
L' Esperit de la veritat.
La gent del Primer Món no està avui per a escoltar veritats. El que de veres interessa és viure tranquils nostre propi benestar. No volem veure la realitat ni enterar-nos de com va el món. Ens molesta pensar en els que sofreixen. Allò real som nosaltres; el món va bé. Així pensem en nostra arrogància.
Quelcom semblant passa en la Església. No estem per escoltar la veritat de l'evangeli. Temem dir en veu alta les exigències concretes que podría tenir a Roma, a nostres Diòcesis i en nostres comunitats. Preferim oblidar-la i buscar la seguretat que proporciona viure còmodes en una tradició religiosa multisecular. ¿No som els catòlics la religió més poderosa del món?
Si una cosa caracteritza a Jesús és la voluntat de viure en la realitat. No se deixa enganyar pel poder i benestar dels romans que dominen el món. No se deixa seduir per la litúrgia del temple ni l' ortodoxia de la religió jueva. Ell busca la veritat de Déu. Sols creu en aquesta veritat perquè només ella pot humanitzar-nos a tots.
Per això, Jesús va al fons de les coses. No roman en les aparences. Mira a les persones com les mira Déu. Capta les seves pors, sofriments i aspiracions com els capta ell. No viu de ideologies polítiques ni de teories religioses. Busca el regne de Déu i sa justícia. En això consisteix per a ell la veritat.
Segons el quart evangeli, aquest és l' Esperit que vol Jesús perquè els seus seguidors se defensin del que pot desviar-los. «Jo le pregaré al Pare que us doni un altre Defensor que quedi per sempre amb vosaltres, l' Esperit de la veritat». La primera tasca de la Església és cuidar aquest «Esperit de la veritat», no apartar-nos d'ell, deixar-nos transformar per sa força, difondre'l i contagiar-lo entre nosaltres.
En el llibre El Déu de Jesucrist, Benet XVI diu així: «La font de l ' Esperit és Jesús. Quant més penetrem en Jesús, tant més realment penetrem en l' Esperit i aquest penetra en nosaltres». Segons ell, una Església «marcada per l' Esperit» és aquella que sap recordar amb profunditat l'evangeli i compenetrar-se més amb la paraula de Jesús per a fer-la més viva i més fecunda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada