dimarts, 20 de març del 2018

CATEQUESI DE FAMÍLIA




TROBADA   DE   CATEQUESI   DE   FAMÍLIA

(18  març  2018)






Els pares i mares, infants i catequistes de totes les parròquies que ofereixen la modalitat de Catequesi de família es varen trobar diumenge passat a Manacor per compartir plegats una jornada de germanor, formació i pregària. Entre els infants i adults varen arribar a ser unes 800 persones. 

   Com ja és habitual en aquest itinerari educatiu en la fe, els pares i infants compartiren alguns moments plegats i també tingueren activitats específiques per fer una descoberta personal de la proposta cristiana, al costat dels membres d'altres famílies que també fan el mateix procés. Després de la benvinguda al pati del col·legi de La Salle, els adults es desplaçaren al Teatre Municipal de Manacor per escoltar el testimoni de Fernando Vidal, doctor en sociologia i pare de família, que els presentà el mètode d'El rellotge de la família, una forma pràctica de cuidar les relacions familiars en les diferents hores que es viuen a totes les llars, des dels moments de gratitud i desenvolupament, passant per l'experiència del fracàs fins arribar al moment de la reconciliació i la celebració. Mentrestant els nins gaudiren d'una gimcana catequètica al pati de l'escola perquè a través del joc també poguessin descobrir la crida que els fa Jesús en les seves vides.




     Tot seguit, pares, nins i catequistes es dirigiren a la Parròquia dels Dolors de Manacor per participar de l'Eucaristia que presidí el bisbe Sebastià Taltavull. En l'homilia, el bisbe encoratjà a les famílies a dedicar "un espai i un temps" a Jesucrist, amb gestos senzills com col·locar una imatge o un petit altar i introduir la pregària en moments quotidians com la benedicció de la taula o llegir l'Evangeli en família. I animà a altres parròquies a afegir-se a aquesta modalitat de catequesi, que fa possible que l'Església torni a entrar dins les cases. 

      La trobada acabà amb un dinar de germanor al pati del col·legi de La Salle, durant el qual tots els assistents pogueren compartir l'experiència que acabaven de viure.






















































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada