divendres, 12 de novembre del 2021

CONVICCIONS CRISTIANES

 






CONVICCIONS CRISTIANES

Veuran el Fill de l'home venint entre núvols

A poc a poc anaven morint els deixebles que havien conegut Jesús. Els que quedaven, creien en ell sense haver-lo vist. Celebraven la seva presència invisible a les eucaristies, però quan veurien el seu rostre ple de vida? quan es compliria el seu desig de trobar-s'hi per sempre?

Recordaven amb amor i amb fe les paraules de Jesús. Eren el seu aliment a l'època difícil de persecució. Però, quan podrien comprovar la veritat que contenien? No ho anirien oblidant a poc a poc? Passaven els anys i no arribava el Dia Final tan esperat, què podien pensar?

El discurs apocalíptic que trobem a Marc vol oferir algunes conviccions que han d'alimentar la seva esperança. No ho hem d'entendre en sentit literal, sinó tractant de descobrir la fe continguda en aquestes imatges i símbols que avui ens són tan estranys.

Primera convicció.

La història apassionant de la Humanitat arribarà un dia al final.

El “sol” que assenyala la successió dels anys s'apagarà. La “lluna” que marca el ritme dels mesos ja no brillarà. No hi haurà dies i nits, no hi haurà temps. A més, «les estrelles cauran del cel», la distància entre el cel i la terra s'esborrarà, ja no hi haurà espai. Aquesta vida no és per sempre. Un dia arribarà la vida definitiva, sense espai ni temps. Viurem al Misteri de Déu.

Segona convicció.

Jesús tornarà i els seus seguidors podran veure finalment el seu rostre desitjat: «veuran venir el Fill del Home».

El sol, la lluna i els astres s'apagaran, però el món no quedarà sense llum. Serà Jesús qui l'il·luminarà per sempre posant veritat, justícia i pau a la història humana tan esclava avui d'abusos, injustícies i mentides.

Tercera convicció.

Jesús portarà la salvació de Déu.

Arriba amb el poder gran i salvador del Pare. No es presenta amb aspecte amenaçador. L'evangelista evita parlar aquí de judicis i condemnes. Jesús ve a «reunir els seus elegits», els qui esperen amb fe la seva salvació.

Quarta convicció.

Les paraules de Jesús «no passaran».

No perdran la força salvadora. Han de continuar alimentant l'esperança dels seguidors i l'alè dels pobres. No caminem cap al no-res i el buit. Ens espera l'abraçada amb Déu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada