dijous, 3 de juny del 2021

COMIAT INOBLIDABLE

 AVISOS PARROQUIALS 13.06.21


UN COMIAT INOBLIDABLE

Celebrar l'eucaristia és reviure la última cena que Jesús va celebrar amb els seus deixebles la vigília de la seva execució. Cap explicació teològica, cap ordenació litúrgica, cap devoció interessada ens ha d'allunyar de la intenció original de Jesús. ¿Com dissenya ell aquella cena? ¿Què és el que volia deixar gravat per a sempre en els seus deixebles? ¿Per què i per a què havien de seguir revivint una vegada i una altra aquell comiat inoblidable ?

Abans que res, Jesús volia contagiar-lis la seva esperança indestructible en el regne de Déu. La seva mort era imminent; aquella cena era la última. Però un dia s'asseuria a la taula amb una copa en les seves mans per a beure junts un «vi novell». Res ni ningú podrà impedir aquest banquet final del Pare amb els seus fills i filles. Celebrar l'eucaristia és revifar l'esperança: gaudir des d'ara amb aquesta festa que ens espera amb Jesús al costat del Pare.

Jesús volia, a més, preparar-los per a aquell cop fort de la seva execució. No s'han d'enfonsar en la tristesa. La mort no trencarà la amistat que els uneix. La comunió no queda trencada. Celebrant aquella cena podran alimentar-se del seu record, la seva presència i el seu esperit. Celebrar l'eucaristia és alimentar nostra adhesió a Jesús, viure en contacto amb ell, seguir units.

Jesús va voler que els seus mai oblidessin el que havia estat la seva vida: una entrega total al projecte de Déu. Ho va dir mentre els distribuía un tros de pa a cada un: «Això és el meu cos; recordeu-me així: entregant-me per vosaltres fins al final per fer-vos arribar la benedicció de Déu». Celebrar la eucaristía és combregar amb Jesús per a viure cada dia de manera més entregada, treballant per un món més humà.

Jesús volia que els seus se sentissin una comunitat. Els deixebles es sorprengueren del que Jesús feu al fina de la cena. En lloc de beure cada un de copa, com era costum, Jesús els convidà a tots a beure d'una copa sola; ¡la seva! Tots compartirien la «copa de salvació» beneïda per ell. En ella veía Jesús allò nou: «Aquesta és la nova aliança en la meva sang». Celebrar l'eucaristia és alimentar el vincle que ens uneix entre nosaltres i amb Jesús.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada