divendres, 3 de desembre del 2021

LLOC A DÉU

 




FER LLOC A DÉU

Prepareu el camí del Senyor...

Joan crida molt. Ho fa perquè veu el poble adormit i vol despertar-lo, ho veu apagat i vol encendre-hi la fe en un Déu Salvador. El seu crit es concentra en una crida: «Prepareu el camí del Senyor». Com obrir camins a Déu? Com fer-li més lloc a la nostra vida?

Recerca personal. Per a molts, Déu està avui com a ocult i encobert per tota mena de prejudicis, dubtes, mals records de la infància o experiències religioses negatives. Com descobrir-ho? El que és important no és pensar en a 'Església, els capellans, la missa o la moral sexual. El primer és obrir el cor i cercar el Déu viu que se'ns revela en Jesucrist. Déu es deixa trobar pels qui el busquen.

Atenció interior.

Per obrir un camí a Déu cal baixar al fons del nostre cor. Qui no busca Déu dins seu és difícil que ho trobi fora. Dins nostre trobarem pors, preguntes, desitjos, buit... No importa. Déu hi és. Ell ens ha creat amb un cor que no descansarà si no hi és.

Amb un cor sincer.

No ens ha de preocupar el pecat o la mediocritat. El que ens apropa més al misteri de Déu és viure en la veritat, no enganyar-nos a nosaltres mateixos, reconèixer els nostres errors. La trobada amb Déu passa quan a un li neix des de dins aquesta oració: «Oh Déu, tingues compassió de mi, que sóc pecador». Aquest és el millor camí per recuperar la pau i la joia interior.

En actitud confiada.

És la por la que tanca a molts el camí cap a Déu. Tenen por de trobar-se amb Ell, només pensen en el seu judici i els possibles càstigs. No acaben de creure's que Déu només és amor i que, fins i tot quan jutja l'ésser humà, ho fa amb amor infinit. Despertar la confiança total en aquest amor pot ser començar a viure de manera nova i joiosa amb Déu.

Camins diferents.

Cadascú ha de fer el seu propi recorregut. Déu ens acompanya a tots. No abandona ningú i menys quan es troba perdut. El més important és no perdre el desig humil de Déu. Qui continua confiant, qui d'alguna manera vol creure és ja «creient» davant aquest Déu que coneix fins al fons el cor de cada persona.

ANAR A L'ESSENCIAL

Prepareu el camí del Senyor.

Estem ja en el tercer mil·lenni i, en les societats avançades d'Europa, es viu un moment cultural difús que ha estat designat amb el nom de postmodernitat. No és fàcil precisar els contorns d'aquesta cultura post-moderna, tot i que podem apuntar-ne entre els trets més notables alguns que semblen dificultar la fe religiosa de l'home contemporani.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada