dijous, 16 de desembre del 2021

MARIA MARE



MARIA



La visita de Maria a Isabel permet a l'evangelista Lluc posar en contacte el Baptista i Jesús fins i tot abans d'haver nascut. L'escena està carregada d'una atmosfera molt especial. Totes dues seran mares. Totes dues han estat cridades a col·laborar en el pla de Déu. No hi ha homes. Zacaries ha quedat mut. Josep és sorprenent absent. Totes dues dones ocupen tota l'escena.

Maria que ha arribat des de Natzaret es converteix en la figura central. Tot gira al voltant d'ella i del seu Fill. La seva imatge brilla amb uns trets més  genuins  que molts altres que s'hi han afegit posteriorment a partir d'advocacions i títols més allunyats del clima dels evangelis.

Maria, «la mare del meu Senyor».

Així ho proclama Isabel a crits i plena del Esperit Sant. És cert: per als seguidors de Jesús, Maria és, abans que res, la Mare de nostre Senyor. Aquest és el punt de partida de tota la grandesa. Els primers cristians mai no separin Maria de Jesús. Són inseparables. . «Beneïda per Déu entre totes les dones», ella ens ofereix a Jesús, «fruit beneït del seu ventre».

Maria, la creient.

Isabel la declara feliç perquè «ha cregut». Maria és gran no simplement per la seva maternitat biològica, sinó per haver acollit amb fe la crida de Déu a ser Mare del Salvador. Ha sabut escoltar Déu; ha guardat la seva Paraula dins del seu cor; l'ha meditada; l'ha posat en pràctica complint fidelment la vocació. Maria és Mare creient.

·         Maria, la evangelitzadora.

Maria ofereix a tots la salvació de Déu que ha acollit el seu propi Fill. Aquesta és la seva gran missió i servei. Segons el relat, Maria evangelitza no només amb els seus gestos i paraules, sinó perquè allà on va porta la persona de Jesús i el seu Esperit. Això és essencial de l'acte evangelitzador.

·         Maria, portadora d'alegria.

La salutació de Maria contagia l'alegria que brolla del seu Fill Jesús. Ella ha estat la primera a escoltar la invitació de Déu: «Alegra't… el Senyor és amb tu». Ara, des d'una actitud de servei i d'ajuda als qui la necessiten, Maria irradia la Bona Nova de Jesús, el Crist, a qui sempre porta. És per a la Església el millor model d'una evangelització joiosa.

MARES CREIENTS

Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t'ha anunciat es complirà!

L'escena és commovedora. L'ha composta Lluc per crear l'atmosfera d'alegria, goig i lloança que ha d'acompanyar el naixement de Jesús. La vida canvia quan és viscuda des de la fe. Esdeveniments com l'embaràs o el naixement d'un fill tenen un sentit nou i profund.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada