dijous, 11 de març del 2021

DÉU ESTIMA EL MÓN

 


DÉU ESTIMA EL MÓN

Tant estimà Déu al món ….

No es una frase més. Paraules que se podrien eliminar del Evangeli, sense que canviés res important. És l'afirmació que recull el nucli essencial de la fe cristiana. « Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic ». Aquest amor de Déu és l'origen i el fonament de nostra esperança. «Déu estima el món».

L'estima tal com és. Inacabat i incert. En conflictes i contradiccions. Capaç del millor i del pitjor. Aquest món no recorre el seu camí sol, perdut i desemparat. Déu l'envolta amb el seu amor pels quatre costats. Això té conseqüències de la màxima importància.

Primer, Jesús és, abans que res, el «regal» que Déu ha fet al món, no sols als cristians. Els investigadors poden discutir sobre molts aspectes de sa figura històrica. Els teòlegs poden desenvolupar les teories més enginyoses. Només qui s'acosta a Jesucrist com el gran regal de Déu, pot descobrir en tots els seus gestos, amb emoció i goig, la proximitat de Déu a tot ésser humà.

Segon. La raó de ser de la Església, l'únic que justifica la seva presència en el món és recordar l'amor de Déu. Ho ha subratllat moltes vegades el Vaticà II: La Església «és enviada per Crist a manifestar i comunicar l'amor de Déu a tots els homes». Res hi ha més important. El primer és comunicar aquest amor de Déu a tot ésser humà.

Tercer. Segons l'evangelista, Déu fa al món aquest gran regal que és Jesús, «no per a jutjar el món, sinó per què el món se salvi per ell».

És perillós fer de la denúncia i la condemna del món modern un programa pastoral. Sols amb el cor ple d'amor a tots, ens podem cridar uns als altres a la conversió. Si les persones se senten condemnades per Déu, no les transmetem el missatge de Jesús sinó una altra cosa: potser, nostre ressentiment i enuig.

Quart. En aquests moments en que tot sembla confús, incert i descoratjador, res ens impedeix a cadascun introduir un poc d'amor en el món.És el que Jesús va fer. No cal esperar res. ¿Per què no hi haurà en aquests moments homes i dones bons, que introdueixen entre nosaltres amor, amistat, compassió, justícia, sensibilitat i ajuda a qui sofreix…? Aquests construeixen la Església de Jesús, la Església de l'amor.

DÉU ÉS DE TOTS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada