dijous, 10 de març del 2022

ENTENEM DÉU...????

 





CARICATURES DE DÉU

Escolteu-lo. a Ell.

Un dels riscs més grans dels creients és omplir la paraula “Déu” de qualsevol contingut i pensar encara que un creu i invoca el Déu veritable.

Més encara. Amb força freqüència, la nostra imatge deformada de Déu pot ser, de manera inconscient, l'obstacle per descobrir el veritable rostre de Déu.

Deformacions més usuals entre nosaltres. Deformacions que quan es viuen de manera extrema són autèntiques caricatures de Déu

. El Déu intimista que ens compensa de les nostres frustracions, ens consola en les nostres tribulacions i ens tranquil·litza en l'ansietat, però no ens estimula a viure la fraternitat i la solidaritat amb el necessitat.

El “Déu dels nostres interessos” posat al servei de croades i estratègies polítiques diferents, utilitzat per a “rearmaments religiosos interessats i suport d'ideologies d'un signe i altre.

El “Déu popular” amb qui es negocien favors temporals i eterns a base de promeses, ritus i oracions.

El “Déu rigorós” i terrible, reflex d'una societat autoritària, en qui és difícil confiar.

El “Déu permissiu” i complaent dels nous temps, que no exigeix ni inquieta perquè li fem dir només allò que volem sentir de Ell.

El “Déu tancat” en una parcel·la privada de la nostra vida, que gairebé no té cap influència en esferes importants de la nostra vida com els negocis, la professió, l'activitat pública o el comportament sexual.

El “Déu irrellevant” que gairebé no té cap impacte en la vida real de cada dia i la desaparició del qual no canviaria de manera notable l'existència dels que es diuen creients.

¿On purificar les nostres imatges deformades de Déu i descobrir cada cop amb més puresa el veritable rostre de Déu?

El veritable camí és Jesucrist. Els deixebles han sentit la invitació:

Aquest és el meu Fill escollit. Escolteu-lo a Ell”

Els Bisbes ens ho recorden en aquesta quaresma. Per acollir el veritable Déu cal seguir Jesús, escoltar el seu missatge, viure la seva experiència, deixar-se animar pel seu Esperit.

Els creients no oblidem que una de les primeres tasques de tota generació cristiana és purificar la seva fe de tantes adherències i deformacions, tornant de nou a Jesucrist.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada