dijous, 10 de març del 2022

ESCOLTAR LA BONA NOVA

 





¿ ON ESCOLTAR LA BONA NOVA ?

Aquest és el meu Fill, el meu elegit; escolteu-lo.

Ens havíem cregut que el progrés científic i el desenvolupament de la tècnica ens oferirien per fi la felicitat i l'assossec que cerca sempre el nostre cor.

Avui ens veiem obligats a obrir els ulls i reconèixer que el progrés tècnic ha estat font de benestar i d'elevació humana, però que també ha generat doloroses esclavituds.

Les solucions que hem trobat fins ara són “respostes incompletes a les aspiracions humanes”. De mica en mica, s'estén entre nosaltres la fosca sensació que l'home no és capaç de salvar-se radicalment i totalment a si mateix.

Tenim mitjans de vida però no sabem exactament per què vivim. Ens tirem al gaudi intens de la vida, però ens sentim cada cop més insatisfets.

Desitgem i necessitem pau però pressentim que la mateixa supervivència de l'home està amenaçada pel militarisme, el terrorisme i les armes nuclears modernes.

Els joves han cercat en l'«alliberament sexual» una nova plenitud. Però molts es debaten avui entre l'avorriment de la vida, la temptació de la droga i el fantasma de l'atur.

L'home d'avui insegur i insatisfet cerca alguna cosa nova. Les noves generacions viuen decebudes però expectants. Estan caient innombrables somnis i esperances, però la humanitat cerca «ressorgir de l'esperança». ¿On escoltar la Bona Nova que necessitem sentir?

El relat evangèlic ens recorda aquella veu que va commoure els deixebles i que hauria de ressonar també avui al cor d'aquesta crisi profunda que viu la humanitat:

«aquest és el meu Fill estimat. Escolteu-ho».

Però, ¿ on escoltar avui la Bona Nova de Jesús? ¿ On comprovar l'energia salvadora i humanitzadora que amaga el projecte de vida impulsat per Crist? ¿ On es pot trobar amb la força alliberadora de l'evangeli?

Els Bisbes ens fan una trucada urgent a la seva carta pastoral. Només unes esglésies que s'esforcen per ser coherents amb les exigències de l'evangeli podran tenir prou per oferir a Crist com «la clau, el centre i la fi de la història humana».

Només uns homes que sàpiguen viure com a «homes nous», alliberats de «esclavituds modernes», amb un estil de vida senzill, solidari i servicial, animats per una profunda alegria interior, incansables en la seva fe al Pare, poden fer creïble avui l'evangeli de Jesucrist.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada