dimecres, 12 de febrer del 2020

EL DIUMENGE





EL DIA DE LA EUCARISTIA
Deixa allí mateix.. la teva ofrena i vés primer a fer les paus...
L'eucaristia és el centre del diumenge i, per tant, el moment culminant de tota la setmana del creient.
Els cristians hem accentuat molt la missa com a sacrifici redemptor però, hem oblidat que l'eucaristia és el que a nosaltres ens permet avui trobar-nos realment amb el ressuscitat.
El qui se fa present en la eucaristia no és pròpiament aquell personatge històric que va viure fa dos mil anys i se deia Jesús de Natzaret, sinó el que viu ara ressuscitat i ple de vida. Aquest Crist ressuscitat que alimenta avui la vida dels creients.
La eucaristia és «una forma permanent d'aparició pasqual» per als cristians de totes las èpoques.
Així comprenem millor que la Església no celebra la eucaristía dominical per a permetre a cada cristià que compleixi amb son deure. No se tracta de “organitzar» misses per a posar-les a disposició d'aquells que volen complir amb les seves obligacions religioses.
Les comunitats cristianes celebren cada diumenge la eucaristia perquè necessiten alimentar la fe i trobar-se amb Crist ressuscitat. Com diu S. Joan Crisóstom: “abstenir-se d'aquest menjar és quedar-se separat del Senyor”.
Tanmateix, no és fácil renovar l'esperança en certes misses. Les raons poden ser diverses: una església mal disposada i poc acollidora, una celebració mal preparada, una actuació torpe del sacerdot, uns cants mal cantats, una homilia pesada...
Queixes molt reals i que han de ser escoltades per els que podem i hem de millorar la liturgia de les comunitats cristianes. Però és necessari recordar que Déu se deixa trobar per qui realment el cerca, inclús en aqueixes circumstàncies.
Arribar d'hora, a temps suficient per a estar uns minuts en silenci, alliberar-nos d'altres preocupacions i fer pau en nostre cor.
Col·locar-nos allà on ens resulti més fàcil participar i viure la celebració. Cantar i pronunciar les oracions donant-nos compte del que diem. Donar sentit a tots els nostres gests: aixecar-nos en actitud de respecte i atenció, asseure-nos per a escoltar i orar amb humilitat.
El més important és obrir-nos interiorment a Déu, acollir-lo sense por, confiar-nos a ell amb goig. Quan el sacerdot ens convidi a que elevem el cor, puguem dir amb tota veritat: «Els elevem al Senyor».


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada