dijous, 27 de febrer del 2020

LA GRAN TEMPTACIÓ





LA NOSTRA GRAN TEMPTACIÓ
L'escena de “las temptacions de Jesús” es un relat que no hem d'interpretar a la lleugera. Las temptacions que se'ns descriuen no són pròpiament d'orde moral. El relat ens adverteix de que podem arruinar nostra vida, si ens desviem del camí que segueix Jesús.
La primera temptació és d'importància decisiva, ja que pot pervertir i corrompre nostra vida de rel. Aparentment, a Jesús se li ofereix quelcom innocent i bo: poser a Déu al servei de sa fam. “Si ets Fill de Déu, mana que aquestes pedres se converteixen en pans”.
Tanmateix, Jesús reacciona de manera ràpida i sorprenent: “No només de pa viu l'home, sinó de tota paraula que surt de boca de Déu”. No farà del propi pa un absolut. No posarà a Déu al servici de son propi interés, oblidant el projecte del Pare. Sempre buscarà primer el regne de Déu i sa justícia. En tot moment escoltarà sa Paraula.
Nostres necessitats no queden satisfetes solament en tenir assegurat nostre pa. L'ésser humà necessita i anhela molt més. Inclús, per a rescatar de la fam i la misèria als que no tenen pa, hem d'escoltar a Déu, nostre Pare, i desvetllar en nostra consciència la fam de justícia, la compassió i la solidaritat.
Nostra gran temptació és avui convertir-ho tot en pa. Reduir cada cop més l'horitzó de nostra vida a la mera satisfacció de nostres desitjos; fer de l'obsessió per un benestar sempre major o del consumisme indiscriminat i sense límits el ideal quasi únic de nostres vides.
¿Per què nos estremim de que augmenti de manera tràgica el nombre de persones que se suïciden cada dia? ¿Per què seguim tancats en nostre fals benestar, i aixequem barreres cada cop més inhumanes per a que els famolencs no entrin en nostres països, no tinguin abast a nostres residències ni toquin a nostra porta?
La crida de Jesús ens pot ajudar a agafar més consciència de que no només de benestar viu l'home. L'ésser humà necessita també cultivar l'esperit, conèixer l'amor i l'amistat, desenvolupar la solidaritat amb els que sofreixen, escoltar sa consciència amb responsabilitat, obrir-se al Misteri últim de la vida amb esperança.
José Antonio Pagola





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada