divendres, 6 d’agost del 2021

CAP A JESÚS

 


ATRACCIÓ PER JESÚS

Jo sóc el pa que ha baixat del cel..

L'evangelista Joan repeteix un cop i un altre expressions i imatges de gran força per a gravar bé en les comunitats cristianes que han d'acostar-se a Jesús per descobrir en ell una font de vida nova. Un principi vital que no és comparable amb res que hagin pogut conèixer amb anterioritat .

Jesús és «pa baixat del cel». No ha de ser confós amb qualsevol font de vida. En Jesucrist podem alimentar-nos d'una força, una llum, una esperança, un alè vital... que vénen del misteri mateix de Déu, el Creador de la vida. Jesús és «el pa de la vida ».

Per això no és possible trobar-se amb ell de qualsevol manera. Cal anar al més pregon de nosaltres mateixos, obrir-nos a Déu i «escoltar el que ens diu el Pare ». Ningú pot sentir atracció per Jesús, «si no l'atreu el Pare que l'ha enviat».

El més atractiu de Jesús és la seva capacitat de donar vida. El que creu en Jesucrist i sap entrar en contacte amb ell, coneix una vida diferent, de qualitat nova, una vida que, de qualque manera, pertany ja al món de Déu. Joan gosa dir que «el que menja d'aquest pa, viurà per sempre».

Si, en nostres comunitats cristianes, no ens alimentem del contacte amb Jesús, seguirem ignorant el més essencial i decisiu del cristianisme. Per això, res hi ha pastoralment més urgent que cuidar bé nostra relació amb Jesús.

Si, en la Església, no ens sentim atrets per aquest Déu encarnat en un home tan humà, proper i cordial, ningú ens traurà de l'estat de mediocritat en que vivim sumits d'ordinari. Ningú ens estimularà per anar més lluny que l'establert per nostres institucions. Ningú ens encoratjarà per anar més endavant que el que ens marquen nostres tradicions.

Si Jesús no ens alimenta amb son Esperit de creativitat, seguirem atrapats en el passat, vivint nostra religió des de formes, concepcions i sensibilitats nascudes i desenvolupades en altres èpoques i per altres temps que no són els nostres. Però, llavors, Jesús no podrà comptar amb nostra cooperació per engendrar i alimentar la fe en el cor dels homes i dones de avui.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada