dijous, 10 de febrer del 2022

LA FELICITAT

 





FELICITAT

Feliços...

Totes les persones portem en el més profund del nostre ésser una gana insaciable de felicitat. Allà on trobem un home, podem estar segurs que ens trobem davant algú que cerca exactament el mateix que nosaltres: esser feliç.

Però quan se'ns demana què és la felicitat i com trobar-la, no sabem donar una resposta massa clara. La felicitat sempre és una cosa que ens falta. Una cosa que encara no tenim plenament.

Per això, escoltar les benaurances provoca sempre a la persona un ressò especial. D'una banda, el to fortament paradoxal i el contingut ple de contrastos produeix en nosaltres un cert desconcert. D'altra banda, la promesa que amaguen ens atrau, ja que ofereixen una resposta a aquesta set que neix des del més profund del nostre ésser. L'esperança de trobar un dia la felicitat penetra al nostre cor de manera inoblidable.

Als cristians se'ns ha oblidat massa que l'evangeli és una crida a la felicitat. I que ser cristià és sentir-se cridat a ser feliç i descobrir des de Jesús el camí veritable de la felicitat.

Perquè no tots els camins condueixen cap a la felicitat. I aquí és on ens trobem amb el repte de Jesús de Natzaret. La veritable felicitat s'assoleix per camins completament diferents dels que ens ofereix la societat actual.

Segons Jesús, és millor donar que rebre, millor servir que dominar, compartir que acaparar, perdonar que venjar-se, crear vida que explotar. I en el fons, quan un tracta d'escoltar el millor que hi ha en el més profund del seu ésser, intueix que Jesús té raó. I des de dins sent necessitat de cridar també avui les benaurances i les malaurances que Jesús va cridar.

Feliços els que saben ser pobres i compartir la poca cosa que tenen amb els seus germans.

Maleïts els que només es preocupen de les seves riqueses i interessos.

Feliços els que coneixen la gana i la necessitat perquè no volen explotar, oprimir i trepitjar els altres.

Maleïts els que són capaços de viure tranquils i satisfets, sense preocupar-se dels necessitats.

Feliços els qui ploren les injustícies, les morts, les tortures, els abusos i el patiment dels febles.

Maleïts els que riuen del dolor dels altres i s'alegren de la mort d'un germà


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada