dimecres, 19 de juny del 2019

COMIAT




COMIAT INOBLIDABLE
Tothom en menjà.
Celebrar l'eucaristia és reviure l'última cena que Jesús celebrà amb els deixebles abans de la seva execució.. Cap explicació teològica, cap ordenació litúrgica, cap devoció interessada ens ha d'allunyar de la intenció original de Jesús.
Jesús volia contagiar-los la seva esperança indestructible en el regne de Déu. La seva mort era imminent; aquella cena era la darrera. Però un dia s'asseuria a la taula amb una copa a les mans per a beure un “vi novell”. Res ni ningú podria impedir aquest banquet final del Pare amb els seus fills i filles. Celebrar l'eucaristia és revifar l'esperança: fruir des d'ara amb aquesta festa que ens espera amb Jesús, a la vora el Pare.
Jesús volia preparar-los per aquell mal glop de la seva execució. No han de caure en la tristesa. La mort no romprà l'amistat que els uneix. La comunió no es trencarà. Celebrant aquella cena podran alimentar-se del seu record, la seva presència i el seu esperit. Celebrar l'eucaristia és nodrir nostra adhesió a Jesús, viure amb ell, seguir units.
Jesús vol que els seus no oblidin mai el que ha estat la seva vida: entrega total al projecte de Déu. Mentre els distribueix trossos de pa els ho diu: “Aquest és el meu cos: recordeu-me així: entregat per vosaltres fins al final per a fer-vos la benedicció de Déu”. Celebrar l'eucaristía és combregar amb Jesús per a viure cada día de manera més entregada: treballar per un món més humà.
Jesús volia que els seus es sentissin comunitat. Als deixebles els sorprengué el que Jesús feu al final de la cena. Enlloc de beure cadascú de la seva copa, com era costum, Jesús els convida a beure tots d'una mateixa copa: ¡la seva! Tots comparteixen la “copa de salvació” beneïda per ell. En ella Jesús veu quelcom nou: “Aquesta és la nova aliança en la meva sang”. Celebrar l'eucaristia és alimentar el vincle que ens uneix entre nosaltres i amb Jesús.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada