dimarts, 11 de juny del 2019

MISTERI DE BONDAT







MISTERI DE BONDAT
Els teòlegs s'han esmerçat per investigar el Misteri de Déu amb conceptes. Jesús no parla molt de com és Déu. Ens ofereix la seva experiència.
A Déu l'anomena “Pare” i l'experimenta com un misteri de bondat. Ho viu com una Presència bona que beneeix la vida i atreu els seus fills i filles a lluitar contra el que fa mal a l'esser humà. Per a ell, aquest misteri últim de la realitat que els creients diem “Déu” és una Presència pròxima i amistosa que obre camí en el món per a construir, amb nosaltres i vora nosaltres, una vida més humana.
Jesús mai separa aquest Pare del seu projecte de transformar el món. No pot pensar en ell com algú tancat en son misteri insondable, d'esquena al sofriment dels seus fills i filles. Per això, demana als seus seguidors obrir-se al misteri d'aquest Déu, creure en la Bona Nova del seu projecte, unir-nos a ell per a treballar per un món més just i feliç per a tots, i cercar sempre que la seva justícia, veitat i pau regnen cada vegada més entre nosaltres.
A banda, Jesús s'experimenta ell mateix com a “Fill” d'aquest Déu, nat per a impulsar a la terra el projecte humanitzador del Pare i portar-ho a plenitud definitiva més enllà de la mort. Per això, cerca sempre el que vol el Pare. La seva fidelitat a ell el mena a cercar sempre el bé dels seus fills i filles. La seva passió per Déu esdevé compassió per a tots els que sofreixen.
Per això, tota l'existència de Jesús, el Fill de Déu, és tenir cura de la vida i alleugerir el sofriment, defensar les víctimes i reclamar per la justícia, sembrar gestos de bondat, i oferir a tots misericòrdia i perdó gratuit de Déu: la salvació que prové del Pare.
Jesús actua sempre impulsat per “l'Esperit” de Déu. És l'amor del Pare el que l'envia a anunciar als pobres la Bona Nova de son projecte salvador. És l'alè de Déu que el mou a guarir la vida. És la força salvadora la que es manifesta en tota la trajectòria profètica.
Aquest Esperit no s'apagarà en el món quan Jesús s'absenti. Ell mateix ho promet així als deixebles. La força de l'Esperit els farà testimonis de Jesús, Fill de Déu, i col·laboradors del projecte salvador del Pare. Així vivim els cristians pràcticament el misteri de la Trinitat.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada