dijous, 27 de juny del 2019

SEGUIR A JESÚS






COM SEGUIR A JESÚS
Jesús amb decisió va cap a Jerusalem. Sap que hi ha perill a la capital però no es fa enrera. La seva vida té un objectiu: anunciar i promoure el projecte del regne de Déu. La marxa comença malament: els samaritans els rebutgen. Hi està avesat: a Natzaret ha passat igual.
Jesús sap que no és bo de fer acompanyar-lo en la vida de profeta itinerant. No pot oferir als seus seguidors la seguretat i prestigi que prometen els lletrats als seus deixebles. Jesús no enganya ningú. Els que el vulguin seguir tindran que aprendre a viure com ell.
Mentre va de camí, un desconegut s'apropa, ple d'entusiasme: “Us seguiré per tot arreu on anireu”. Jesús l'avisa que no cerqui seguretat, avantatges ni benestar. Ell “no té on reposar el cap”. No té casa, menja del que li ofereixen, dorm allà on pot.
No ens enganyem. El que ens impedeix avui als cristians seguir de veres a Jesús és el benestar en el qual vivim instal·lats. Temem agafar-lo seriosament perquè ens exigiria viure de manera generosa solidària. Som esclaus del nostre petit benestar.
Un altre demana a Jesús poder anar a enterrar son pare abans de seguir-lo: Jesús és enigmàtic i provocatiu en la resposta: “Deixa que els morts enterrin els seus morts, i tu ves a anunciar el regne de Déu”. Aquestes paraules desconcertants qüestionen el nostre estil de viure.
Cal eixamplar l'horitzó en el qual ens movem. La família no ho és tot. Hi ha quelcom més important. Si ens decidim a seguir Jesús, hem de pensar també en la família humana: ningú tindria que viure sense llar, sense pàtria, sense papers, sense drets. Tots podem fer qualque cosa més per un món més just i fratern.
Un altre està disposat a seguir-lo, però abans vol dir adéu a la família. Jesús el sorpren amb aquestes paraules: “Ningú que mira enrera quan ja té la mà a l'arada no és apte per al Regne de Déu”. Col·laborar en el projecte de Jesús exigeix dedicació total, mirar endavant, caminar cap al futur sense tancar-nos en el passat.
Tenim por que Déu ens meni per camins nous, ens tregui dels nostres horitzons limitats, tancats i egoistes...Ens ho adverteix el Papa Francesc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada