dilluns, 10 de juny del 2019

TRINITAT

  • (Mt. 6, 7-8)
  • »Quan pregueu, no parleu per parlar, com fan els pagans: es pensen que amb la seva xerrameca es faran escoltar. No sigueu, doncs, com ells, que bé sap el vostre Pare de què teniu necessitat abans que li ho demaneu.
Molts  predicadors  tindriem  que  llegir  aquestes  paraules  quan  fem  "homilies"   i  sermons...




¿CÓM VIURE LA TRINITAT?
Tot el que és del Pare és meu.
El Pare és el misteri indsondable d'amor que dóna origen a tot el que viu. Ell és la font sense origen i de la qual neix tot bé, bellesa i misericòrdia. En ell comença el que és vida i amor.. El Pare no és sinó donar-se i donar-se gratuïtament i sense condicions. Ell és així. Ell ho mena tot a la victòria definitiva de la vida.
Creure en Déu Pare és saber-se acollit. Déu m'accepta com som. Sols vol la meva vida i benaurança eterna.. Puc viure amb confiança i sense por. No coneixeré l'experiència terrible i insoportable per a un esser humà: sentir-se rebutjat per tots, no ser acceptat per ningú. Déu és mon Pare. Mai seré un estrany per Déu, sinó un fill.
El Fill és rebre tot el Pare. Ell és així. Pura acollida, resposta perfecta al Pare, reflexe fidel del seu amor. Per això, no s'apropìa res. Reb la vida com a regal i l'escampa sobre nosaltres i la creació sencera. El Fill és nostre germà major, el que ens revela el rostre vertader del Pare i ens ensenya el camí cap a ell.
Creure en Déu Fill és saber-se acompanyat. No estem sols davant Déu, perduts i desorientats, sense saber com situar-nos davant el misteri. El Fill de Déu fet home ens ensenya a viure acollint i escampant l'amor del Pare. Arrelats en ell no coneixerem l'experiència destructora de la soledat. Qui no sap rebre amor, no sap el que és viure. Qui no sap donar amor, és mort.
L'Esperit Sant és comunió del Pare i del Fill, abraç ensems, amor compartit, compenetració mutua. Ell és així. Desbordament d'amor, força creadora i renovadora, energia amorosa que ho transforma tot.

Creure en Déu Esperit Sant és saber-se habitat per l'amor. No estem buits i sense nucli interior, indefensos davant nostre egoisme. Ens habita el dinamisme de l'amor. L'Esperit ens manté en comunió amb el Pare i amb el Fill. Ell ens consola, ens renova i manté viu en nosaltres el desig de Déu regnant en un món més humà i fratern.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada