dimecres, 11 de desembre del 2019

ALLIBERAR


   




GESTS ALLIBERADORS
Les obres de Crist.
L'actuació de Jesús no ha estat de forçai opressió. Las «obres» que presenta als enviats del Baptista no són gests justiciers, sinó servici alliberador als que necessiten vida.
El gest que millor descobreix sa vertadera identitat és sa tasca de curar, sanar i alliberar la vida. Podríem recollir així ss resposta a Joan: «Jo som: los cecs veuen i els invàlids caminen; els leprosos queden nets i els sords hi senten; els morts resuciten i als pobres se'ls anuncia la bona nova».
La vida de Jesús és la d'un home proper als necessitats. Un home entregat totalment a alliberar homes i dones de tot el que bloqueja el creixement de la vida i impedeix a la humanitat viure amb esperança.
Un home que sap alliberar amb l'acollida, la proximitat, la paraula, la fe en el Pare, la recerca apassionada de fraternitat.
Pensem ingenus que el «poble nou, alliberat i solidari» naixerà solament de l'enfrontament, la lluita i la violència.
És necessari lluitar amb fermesa i tenacitat contra tota forma de injusticia i opressió, desemmascarant tots els mecanismes socials que els generen. Però no és suficient per a fer sorgir un «home nou».
Hi ha quelcom no pot ser resolt ni per la reforma més profunda ni per la revolució més radical: l'afecte que falta a tantes persones, la soledat, la crisi de sentit de la vida, el buit interior, la desafecció, la desesperança que experimenten molts. L'afecte a cada persona, la proximitat amistosa, el respecte i l'escolta a cada home, l'acollida i comprensió de cada vida, no poden ser garantits si no sorgeixen del cor d'homes i dones animats pel Esperit de Jesús.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada