dilluns, 30 de desembre del 2019

MARIA MARE


LA MARE
Maria guardava tot això en el seu cor.
A molts pot estranyar que l' Església faci coincidir el primer dia del nou any civil amb la festa de Santa Maria Mare de Déu. I tanmateix, és significatiu que, des del segle IV, l' Església, després de celebrar solemnement el naixement del Salvador, desitgi començar l'any nou baix la protecció maternal de Maria, Mare del Salvador i Mare nostra.
Els cristians d' avui ens hem de preguntar què n'hem fet de Maria, ja que probablement hem empobrit nostra fe eliminant-la massa de nostra vida.
Moguts, sens dubte, per una voluntat sincera de purificar nostra vivència religiosa trobar una fe més sólida, hem abandonat excesos piadosos, devocions exagerades, costums superficials i extraviats.
Hem tractat de superar una falsa maria-latria en la qual, tal volta, canviàvem a Crist per Maria i vèiem en ella la salvació, el perdó i la redempció que, en realitat, hem d'acollir des de son Fill.
Si ha estat corregir desviacions i col·locar a María al lloc autèntic que li correspon com a Mare de Jesucrist i Mare de l' Església, ens tindríem que alegrar i reafirmar en nostra postura.
Però, ¿ha estat exactament així? ¿No l'hem oblidada excessivament? ¿No l'hem arraconada en qualque lloc obscur de l'ànima vora les coses que ens semblen de poca utilitat?
Maria és la Mare de Crist. Però aquell Crist que va néixer del seu si estava destinat a créixer i incorporar nombrosos germans, homes i dones que viurien un día de sa Paraula i de sa gràcia. Avui Maria no és només Mare de Jesús. És la Mare del Crist total. És la Mare de totos els creients.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada