dijous, 26 de març del 2020

NOSTRA ESPERANÇA


NOSTRA ESPERANÇA
El relat de la resurrecció de Llàtzer és sorprenent. Per una banda, mai se'ns presenta a Jesús tan humà, fràgil i entranyable como en aquest moment en que se li mor un dels seus millors amics. Per altra banda, mai se'ns convida tant directament a creure en son poder salvador: «Jo soc la resurrecció i la vida: el que creu en mi, encara que mori, viurà... ¿Creus això?»
Jesús no amaga el seu afecte cap a aquests tres germans de Betània que, segurament, l'acullen a casa sempre que ve a Jerusalem. Un día Llàtzer cau malalt i les seves germanes envien un encàrrec a Jesús: nostre germà «aquell que estimeu està malalt». Quan arriba Jesús al llogaret, Llàtzer fa quatre dies, està enterrat. I ningú li podrà tornar a la vida.
La família está trencada. Quan Jesús se presenta, Maria estalla en plors. Ningú la pot consolar. Quan veu els plors de la seva amiga, Jesús no pot contenir-se i també ell plora. Se li trenca l'ànima al sentir la impotència de tots devant la mort. ¿Qui ens podrà consolar?
Hi ha en nosaltres un desig insaciable de vida. Ens passem els dies i els anys lluitant per viure. Ens aferrem a la ciència i a la medicina per a prolongar aquesta vida biològica, però sempre arriba una última malaltia de la qual ningú ens pot curar.
Tampoc ens serviría viure aquesta vida per a sempre. Seria horrible un món envellit, ple de vells i velles, cada vegada amb menys espai per als joves, un món en el qual no se renovàs la vida. El que anhelem és una vida diferent, sense dolor ni vellesa, sense fams ni guerres, una vida plenament feliç per a tots.
Avui vivim en una societat que ha estat descrita com "una societat d'incertesa" (Z. Bauman). Mai havia tingut l'ésser humà tant poder per a avançar cap a una vida més feliç. I, tanmateix, mai tal volta s'ha sentit tan impotent devant un futur incert i amenaçador. ¿En què podem esperar?
Com els humans de tots els temps, també nosaltres vivim envoltats de tenebres. ¿Què és la vida? ¿Què és la mort? ¿Com hi ha que viure? ¿Com hi ha que morir? Abans de ressuscitar a Llàtzer, Jesús diu a Marta aquestes paraules que són per a tots els seus seguidors un repte decisiu: «Jo soc la resurrecció i la vida: el que cregui en mi encara que hagi mort viurà... ¿Creus això?»
Malgrat les dubtes i foscors, els cristians creiem en Jesús, Senyor de la vida i de la mort. Solament en ell cerquem llum i força per a lluitar per la vida i per a enfrontar-nos a la mort. Sols en ell trobem una esperança de vida més enllà de la vida.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada