dijous, 4 de juny del 2020

DÉU ESTIMA





DÉU ESTIMA AQUEST MÓN
Tant estimà Déu al món.
Jesús pot ser considerat des de perspectives diverses. Pot ser vist com a problema històric, gran líder religiós, un dogma, l'inspirador d'un camí alliberador... L'evangelista Joan ens convida a acollir-lo com el «millor regal» que Déu ha fet al món.
Jesús parla amb un mestre jueu, Nicodem. No conversen sobre els problemes conflictius de la Llei jueva. Jesús centra l'atenció en temes dels quals se'n parla poc a Israel: com «renéixer» a una vida nova, quin camí seguir per a «tenir vida eterna»...
Jesús pronuncia unes paraules que transcendeixen una conversació humana, i resumeixen de manera grandiosa tot el misteri que se troba en ell: Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi cap dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna.».
¿Què podem sentir, en escoltar aquestes paraules, els homes i dones d' avui, atrets per tot benestar immediat i escèptics davant promeses enfora de vida eterna? ¿Què ens pot dir l'amor de Déu en una societat plena d'interessos, objectius i lluites tan contraris a l'amor?

Les paraules de Jesús destaquen l'immens i universal de l'amor de Déu. No podia ser d'altra manera. Déu ha estimat al «món», no sols a Israel, a la Església, als cristians... Ha enviat el seu Fill, no per a «condemnar», sinó per a «salvar», no per a destruir, sinó per a donar vida eterna. Ho sàpiga o no, el món existeix, evoluciona i progressa baix la mirada amorosa de Déu.
Per a saber del Misteri d' Amor que sosté el món, el millor camí és el mateix Jesús. Acostant-nos al Fill, podem veure, palpar i intuir com és el Pare amb tots els seus fills. Veient-lo actuar, podem captar com és l' Esperit que anima a Déu.
Tots els gestos, símbols, paraules, doctrines, objectius i estratègies del cristianisme han de nàixer, alimentar-se i reflectar aquest misteri de l' Amor de Déu al món enter. Si no és així, la religió se tanca; l'anunci cristià perd el seu significat més autèntic; poden inventar-se pràctiques, costums i estils de viure allunyats de la veritat cristiana original.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada