dijous, 25 de juny del 2020

UN TASSÓ D'AIGUA




DONAR UN TASSÓ D'AIGUA
El que doni a beure...
A voltes, no és fàcil respondre a les preguntes més senzilles. Hem sentit dir, sovint, que estimar és donar. Però ¿què és donar?
Molts suposen que donar és sols privar-se, renunciar a qualque cosa, «sacrificar-se», desprendre's.
Estem tan condicionats per nostra societat industrial i tan inclinats a posseir, acumular i guanyar, que «donar» ens sembla quelcom improductiu. Un empobriment dolorós que no estem disposts a fer en qualsevol moment.
En nostra societat, l'home que dóna sense rebre, és un home poc pràctic, sense futur, sense sentit realista, incapaç de realitzar una operació productiva.
Tanmateix, donar és quelcom distint. El gest de donar és la pressió més rica de vitalitat, de força, riquesa i poder creador.
Quan donem qualque cosa de veritat, ens experimentem a nosaltres mateixos plens de vida, desbordants, amb capacitat d'enriquir-nos, encara que sigui en un grau modest. «Sols l'amor fa que vida meresqui ser viscuda. Solament l'ajuda als altres procura la gran alegria de viure» (K. Tillmann).
Donar significa estar viu i ser ric. El que té molt i no sap donar, no és ric. És un home petit, impotent, empobrit, per molt que tingui. En realitat, sols és ric el que és capaç de regalar qualque cosa d'ell mateix als altres i enriquir a altres.
Necessitem tots escoltar amb més atenció i profunditat les paraules de Jesús. No quedarà sense recompensa ni tan sols el tassó d'aigua fresca que sapiguem donar a un pobre assedegat.
Hem d'aprendre a donar. Regalar el que està viu en nosaltres i pot fer bé als altres. Donar nostra alegria, nostra comprensió, ànim, esperança, acollida i proximitat.
Moltes vegades, no se tracta de coses grans ni espectaculars. Senzillament, «un tassó d'aigua fresca». Un somrís acollidor, un escoltar sense presses, una ajuda a aixecar l'ànim decaigut, un gest de solidaritat una visita, un signe de recolzament i amistat.
No l'oblidem. En el fons de la vida hi ha una gran força que beneeix, acull i recompensa tot gest d'amor. Se diu Déu Nostre Pare.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada