dimecres, 3 de juliol del 2019

PORTADORS DE L'EVANGELI



PORTADORS DE L'EVANGELI
Aneu.
Lluc recull en son evangeli un discurs important de Jesús, dirigit no als Dotze sinó al grup més nombrós de deixebles. Els envia perquè col·laborin amb ell en el projecte del regne de Déu. Les paraules de Jesús constitueixen una mena de carta fundacional on els seguidors han de nodrir la tasca evangelitzadora. Subratllem unes línies mestres.
Aneu”
Ho oblidem un cop i un altre, l'església està marcada per l'enviament de Jesús. Per això és perillós concebre-la com una institució fundada per a cuidar i desenvolupar la pròpia religió. Respon al desig original de Jesús la imatge d'un moviment profètic que camina per la història segons la lògica de l'enviament: sortir d'ella mateixa, pensar amb els altres, servir al món la Bona Nova de Déu. “L'Església no està per ella mateixa, sino per a l'humanitat” (Benet XVI)
Per això és perillosa la temptació de replegar-nos sobre nostres interessos, el nostre passat, les nostres adquisicions doctrinals, les nostres pràctiques i costums. Més encara, si ho fem endurim nostra relació amb el món. ¿ Què és una església rígida, anquilosada, tancada en ella  mateixa, sense profetes de Jesús ni portadors de l'Evangeli ?
«Quan entreu en una població… cureu els malalts i digueu: “ElRegne de Déu és a prop vostre.»
Aquesta és la gran notícia: Déu és a prop nostre i ens encoratja a fer més humana la vida. Però no basta afirmar una veritat perquè sigui atractiva i desitjable. És necessari revisar nostra actuació: ¿què és el que pot dur avui les persones cap a l'Evangeli ?, ¿com poden captar a Déu com quelcom nou i bo?
Segurament, ens manca amor al món actual i no sabem arribar al cor de l'home i la dona d'avui. No basta predicar sermons des de l'altar. Cal que aprenguem a escoltar més, acollir, guarir la vida dels que sofreixen... Només així trobarem paraules humils i bones que apropin a Jesús la tendresa insondable del qual ens posa en contacte amb Déu, el Pare Bo de tots.
«Quan entreu en una casa, digueu primer: "Pau en aquesta casa”.
La Bona Nova de Jesús se comunica amb respecte total, des d'una actitud amistosa i fraternal, contagia pau. És un error pretenir imposar-la des de la superioritat, l'amenaça o el ressentiment. És antievangèlic tractar sense amor a les persones perquè acceptin nostra missatge. Però ¿ com l'acceptaran si no se senten compresos pels que es presentem en nom de Jesús?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada