dimecres, 14 d’agost del 2019

AMOR AVUI






DEVALUACIÓ DE L' AMOR
Calar foc...
Sempre els homes han parlat de l'amor i l'han cercat encara que hagin caigut un cop i un altre en egoismes inconfessables. Però mai s'havia perdut la fe en l'amor com sembla passar ara en nostra societat.
Experiències doloroses porten molts a veure en l'amor un sentiment hipòcrita i sospitós que amaga un egoisme camuflat.
Per altres, l'amor és quelcom retrógrad i ineficaç, inútil en la societat actual. Sembla una ingenuïtat pensar en l'amor com fonament de la vida col·lectiva. Realista i eficaç és racionalitzar i regular els egoismes individuals de manera que no ens facem massa mal els uns als altres.
A banda, la tecnologia sembla exigir regularitat, rigor, repetició, eficàcia, seguretat. L'amor pot ser mitificat a les novel·les romàntiques, però no “serveix” per a funcionar en la vida real.
Decepciona observar com es viu la mateixa sexualitat al marge de l'amor, excitant, apaciguant, manipulant el sexe en funció de les conveniències o interessos del moment.
Tanmateix, sense amor la vida humana es desintegra i perd el vertader sentit. I són molts que creuen descobrir baix l'agressivitat, la frustració i la violència de la societat actual, una necessitat d'unió i comunió.
El sociòleg Sorokin afirma que l'amor és una poderosa energia de la natura que roman bloquejada en el cor de l'home com l'àtom en la matèria, i pensa que la gran conquista de l'avenir seria l'alliberació d'aquesta energia espiritual.
Jesús pronuncià aquestes paraules: “He vingut a calar foc a la terra. Com voldria ja veure-la cremar !”. L'humanitat no sembla madura per a comprendre aquest evangeli. Tal volta, com diu J. Onimus a “Interrogations autour de l'essentiel” : “el cristianisme està encara als començaments; sols fa dos mil anys que treballem. La massa és pesada i es necessiten segles de maduració abans de que la caritat faci fermentar”.
Però els creients no hauriem de perdre la confiança i l'ànim. Aquesta societat necessita testimonis vivents que ens ajudin a creure en l'amor ja que no hi ha avenir per als qui perden la fe i el respecte a l'amor.
José Antonio Pagola








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada