dimecres, 27 de novembre del 2019

DESVETLLAR-NOS





DESVETLLAR
Estigueu a punt.
Jesús ho va repetir un cop i un altre: “esteu sempre a punt”. Era la seva preocupació: que el foc inicial s'apagaria i els seus seguidors se dormirien. És el gran risc dels cristians: instal·lar-nos còmodament en nostres creences, “avesar-nos” a l'evangeli i viure adormits en l'observança tranquil·la d'una religió apagada. ¿ Com despertar ?
Primer, retornar a Jesús i sintonitzar amb l'experiència primera que ho desfermà tot. No val instal·lar-nos “correctament” en la tradició. Hem d'arrelar nostra fe en la persona de Jesús, tornar a néixer de son Esperit. Res més important dins l' Església. Sols Jesús ens pot menar de bell nou a l'essencial.
Necessitem revifar l'experiència de Déu. L'essencial de l' Evangeli no s'aprèn des de fora. Ho descobreix cada un en son interior com a Bona Nova de Déu. Cal aprendre i ensenyar camins per a trobar-nos amb Déu. Poc serveix desenvolupar temes didàctics de religió o discutir qüestions de “moral sexual”, si no desvetllem en ningú el gust per un Déu amic, font de vida digna i feliç.
Més encara. La clau des de la qual Jesús vivia a Déu i mirava la vida sencera no era el pecat, la moral o la llei, sinó el sofriment de la gent. Jesús no només estimava als desgraciats sinó que no estimava res més o part damunt d'ells. No seguim les petjades de Jesús si vivim més preocupats per la religió que pel sofriment de les persones. Res desvetllarà l' Església de sa rutina, immobilisme o mediocritat si no ens commou més la fam, la humiliació i el sofriment.
Important per a Jesús és sempre la vida digna i feliç de les persones. Per això, si nostre “cristianisme” no serveix per a fer viure i créixer, no serveix per l'essencial per noms pietosos i venerables amb el qual el vulguem designar.
L'Advent és un temps apropiat per a reaccionar. No hem de mirar els altres. Cada un hem de sacsejar-nos del damunt la indiferència, la rutina i la passivitat que ens fa viure adormits.
José Antonio Pagola




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada