dimecres, 6 de novembre del 2019

DÉU DE VIUS





CONTRA LA MORT
No és Déu de morts.
A mesura que els homes perden la fe que dóna esperança i sentit a nostra vida, és bo de fer abusar de la mort. Basta mirar la realitat de cada dia per a constatar, amb pena, com augmenta el que K. Martí ha anomenat el mutu assassinat”.
Els homes ens matem uns als altres en les guerres, en el tràfic, en la lluita pels propis interessos. Ens avesem a cercar solució eficaç als nostres problemes i anem ràpidament a la supressió de l'adversari.
Entre nosaltres, molts defensen i recolzen sense massa reserves polítiques que usen l'assassinat de l'altre en la mesura que l'execució pugui ser rentable i eficaç per a la pròpia estratègia.
Molts més encara aproven fredament de manera desconcertant la mort dels que no han nascut encara i pensen que l'avortament és la millor solució i la més eficaç per a resoldre la tragèdia que s'amaga darrera cada mare que avorta.
Però, ens matem també una als altres, quan no reaccionem davant el tràfic de droga que destrossa els nostres joves, quan permetem situacions que arrosseguen al suicidi, quan abandonem els vells a la soledat i els empenyem prematurament a la mort.
Tot això no pot ser jutjat de la mateixa manera, però, ¿ no ens mostra que en la consciència social se mor, a poc a poc , l'amor a la vida i la defensa apassionada de tot vivent ?
És ara quan els creients hem de recordar que creure en la resurrecció és més que “cultivar un optimisme barat en l'esperança d'un final feliç”.
El Déu en el qual creiem “no és un Déu de morts sinó de vius”. Quan una roman “pres” per la força de la resurrecció de Jesús, descobreix en Déu un Pare apassionat per la vida i comença a estimar i defensar la vida d'una manera nova.
El creient sent que, ja des d'ara i aquí mateix, som cridats a la resurreció i la vida. Per això, pren partit per la vida allà on la vida és lesionada, ultratjada i destruïda.
Qui creu en la resurrecció estima la vida, la defensa, la fa créixer, lluita sempre per què sigui més humana, bella, sana i ditxosa. «La resurrección se hace presente y se manifiesta allí donde se lucha y hasta se muere por evitar la muerte que está a nuestro alcance» (J.M. Castillo).







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada