dimecres, 13 de novembre del 2019

TEMPS DIFÍCILS





PER A TEMPS DIFÍCILS
Una ocasió de donar testimoni.
Els profunds canvis socio-culturals que es donen en nostre temps i la crisi religiosa que sacseja les arrels del cristianisme a Occident, ens urgeixen més que mai a cercar en Jesús la llum i la força que necessitem per a llegir i viure aquests temps de manera lúcida i responsable.
Crida al realisme
En cap moment Jesús augura als seus seguidors un camí fàcil d'èxit i glòria. Per contra, els dóna a entendre que la seva vida estarà plena de dificultats i lluites. Contrari a l'esperit de Jesús és cultivar el triumfalisme o alimentar la nostàlgia de grandeses. Aquest camí que a nosaltres ens sembla estrany i dur és el més d'acord en una Església fidel al Senyor.
No ser ingenus
En moments de crisi, desconcert i confusió no és estrany escoltar missatges i revelacions que proposen camins nous de salvació. Aquestes són les consignes de Jesús. En primer lloc, “no us deixeu enganyar”: no caure en la ingenuïtat de donar crèdit a missatges aliens a l'evangeli, ni de fora ni de dins de l'Església. Per tant, “no hi aneu amb ells”: No seguir als que ens separen de Jesucrist, únic fonament i origen de nostra fe.
Centrar-nos en l'essencial
Cada generació cristiana té sos propis problemes, dificultats i recerques. No perdre la calma, sinó assumir nostra pròpia responsabilitat. No se'ns demana res part damunt nostres forces. Comptem amb l'ajuda del mateix Jesús: «Jo us donaré paraules i saviesa» Inclús en un ambient hostil de rebuig o desafecte, podem practicar l'evangeli i viure amb sensatesa cristiana.
Hora del testimoni
Els temps difícils no han de ser per lamentacions, nostàlgies o desànims. No és l'hora de la resignació, passivitat o dimisió. La idea de Jesús és tot una altra: en temps difícils “serà una ocasió de donar testimoni”. És ara quan hem de revifar entre nosaltres la crida a ser testimonis humils però convincents de Jesús, de son missatge i son projecte.
Paciència
Aquesta és l'exhortació de Jesús per a moments durs: Amb la vostra perseverança salvareu la vida!”. El terme original pot ser traduït indistintament com «paciència» o «perseverança». Entre els cristians parlem poc de la paciència, pero la necessitem més que mai. És el moment de cultivar un estil de vida cristiana, pacient i tenaç, que ens ajudi a respondre a nove¡s situacions reptes sense perdre la pau ni la lucidesa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada