divendres, 8 de maig del 2020

AMB JESÚS






NO ROMANGUEU SENSE JESÚS
Al final de la última cena Jesús comença a acomiadar-se dels seus: ja no estarà molt temps amb ells. Els deixebles queden desconcertats i esglaiats. Encara no els parla clarament, tots intueixen que prest la mort els arrancarà del seu costat. ¿Què serà d'ells sense ell?
Jesús els veu enfonsats. És el moment de reafirmar-los en la fe i ensenyar-los a creure en Déu de manera diferent: «Que el vostre cor s'assereni. Confieu en Déu i confieu també en mi». Han de seguir confiant en Déu, però d'ara en endavant han de creure també en ell, ja que és el millor camí per a creure en Déu.
Jesús els descobreix després un horitzó nou. La seva mort no ha de fer naufragar la seva fe. En realitat, els deixa per a encaminar-se vers el misteri del Pare. Però no els oblidarà. Pensarà en ells. Els prepararà un lloc a la casa del Pare i un dia tornarà per a portar-los amb ell. A la fi estaran novament junts per a sempre!
Als deixebles se'ls fa difícil creure una cosa tan gran. En son cor se desperten tota classe de dubtes i interrogants. També a nosaltres ens passa quelcom semblant: ¿No és tot això un bell somni? ¿No és una il·lusió enganyosa? ¿Qui ens pot garantir un destí semblant? Tomàs, amb son sentit realista de sempre, sols li fa una pregunta: ¿Com podem saber el camí que mena al misteri de Déu?
La resposta de Jesús es un repte inesperat: «Jo soc el camí, la veritat i la vida». No se coneix en la història de les religions una afirmació tan audaç. Jesús s'ofereix com el camí que podem recórrer per a entrar en el misteri d'un Déu Pare. Ell ens pot descobrir el secret últim de la existència. Ell ens pot comunicar la vida plena que anhela el cor humà.
Molts homes i dones s'han quedat sense camins vers Déu. No són ateus. Mai han rebutjat de llur vida a Déu de manera conscient. Ni ells mateixos saben si creuen o no. Senzillament, han deixat la Església perquè no han trobat en ella un camí atractiu per a buscar amb goig el mister últim de la vida que els creients anomenem "Déu".
En abandonar la Església, alguns han abandonat al mateix temps a Jesús. Des d'aquestes línies, jo us vull dir una cosa. Jesús és més gran que la Església. No confongueu a Crist amb els cristians. No confongueu l' Evangeli amb nostres sermons. Encara que ho deixeu tot, no us quedeu sense Jesús. En ell trobareu el camí, la veritat i la vida que nosaltres no us hem sabut mostrar. Jesús us pot sorprendre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada