divendres, 22 de maig del 2020

DEIXEBLES DE JESÚS




FER DEIXEBLES DE JESÚS
Feu deixebles.
Mateu descriu la despedida de Jesús mostrant les línies de força que han d'orientar per a sempre els seus deixebles, els trets que han de marcar la seva Església per a complir fidelment la seva missió.
El punt de partida és Galilea. Allà els convoca Jesús. La resurrecció no els ha de fer oblidar allò viscut amb ell a Galilea. Allí han sentit parlar de Déu amb paràboles commovedores. Allí l'han vist aliviar el sofriment, oferir el perdó de Déu i acollir els més oblidats. És això el que han de transmetre.
Entre els deixebles hi ha «creients» i qui «vacil·la». El narrador és realista. Els deixebles «se prostren». Volen creure, però en alguns se despert el dubte i la indecisió. Tal volta estan espantats, no poden captar tot el que significa. Mateu coneix la fe fràgil de les comunitats cristianes. Si no contassin amb Jesús aviat s'apagaria.
Jesús «s'acosta» i entra en contacte amb ells. Ell té la força i el poder que a ells els manca. El ressuscitat ha rebut del Pare l'autoritat del Fill de Déu amb «ple poder en el cel i en la terra». Si se recolzen en ell, no vacil·laran.
Jesús els indica amb precisió quina ha de ser la seva missió. No és «ensenyar doctrina». No és sols «anunciar al ressuscitat». Sens dubte, els deixebles de Jesús tindran que cuidar diversos aspectes: «donar testimoni del ressuscitat», «proclamar l'evangeli», «implantar comunitats»..., pero tot estarà orientat a un objectiu: «fer deixebles» de Jesús.
Aquesta és nostra missió: fer «seguidors» de Jesús, que coneguin son missatge, sintonitzin amb son projecte, aprenguin a viure com ell i reprodueixin la seva presència en el món. Activitats tan fonamentals com el baptisme compromís d'adhesió a Jesús, i l' ensenyança de «tot allò manat» per ell, són camins per a aprendre a ser seus deixebles. Jesús els promet sa presència i ajuda constant. No estaran sols ni desemparats.
Encara que siguin pocs. Encara que només siguin dos o tres.
Així és la comunitat cristiana. La força del ressuscitat ho omple tot amb son Esperit. Tot està orientat a aprendre i ensenyar a viure corn Jesús i des de Jesús. Ell segueix viu en ses comunitats. Segueix amb nosaltres i entre nosaltres cura, perdona, acull... humanitza la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada