dijous, 20 d’agost del 2020

IMATGE DE JESÚS

 


NOSTRA IMATGE DE CRIST

¿...I vosaltres, qui dieu que sóc?

La pregunta decisiva de Jesús: «Qui dieu que sóc?» demana encara una resposta entre els creients del nostre temps.

No tots tenim la mateixa imatge de Jesús. I això, no solament pel  caràcter inesgotable de sa personalitat, sinó perquè cada un de nosaltres elaborem nostra imatge de Jesús a partir de nostres propis interessos i preocupacions, condicionats per nostra psicologia personal i el medi social al qual pertanyem, i marcats de manera decisiva per la formació religiosa que hem rebut.

I tanmateix, la imatge de Crist que tenim cada un, té importància decisiva per a nostra vida creient, que condiciona nostra manera d'entendre i viure la fe.

Una imatge empobrida, unilateral, parcial o falsa de Jesús ens menarà a una vivència empobrida, unilateral, parcial o falsa de la fe.

D' aquí la importància de prendre consciència de les possibles deformacions de nostra visió de Jesús i purificar l'adhesió a Jesucrist.

És pura il·lusió pensar que se creu en Jesucrist perquè «creu» en un dogma o perquè creu «el que la santa Mare Església creu».

En realitat, cada creient creu en el que creu ell, és a dir, en el que personalment descobreix en son seguiment a Jesucrist, encara que naturalment, ho faci dins de la comunitat cristiana.

Per desgràcia, bastants cristians entenen i viuen sa religió de tal manera que mai podran tenir una experiència un poc viva del que és trobar-se personalment amb Crist.

Ja en una època primerenca de llur vida, s'han fet una idea infantil de Jesús, quan no s'havien plantejat encara amb lucidesa les qüestions i preguntes a les quals Crist pot respondre.

Més tard, ja no han repensat sa fe en Jesucrist, bé perquè la consideren banal, bé perquè no gosen examinar-la amb serietat i rigor per por a perdre-la, bé perquè s'acontenten en conservar-la de manera indiferent i apàtica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada