dijous, 20 d’agost del 2020

JESÚS, QUI ÉS...

 

El misteri de Jesús

En qualsevol lloc i en qualsevol època, els que desitgen viure la fe cristiana tindran que preguntar-se un cop i un altre: ¿Qui fou Jesús de Natzaret? ¿Qui és Crist avui per a nosaltres? ¿Què podem esperar d'ell?

Per això, cada any se recorda en la comunitat cristiana el diàleg de Cesarea de Felip i s'escolta aqueixa pregunta decisiva de Jesús: «I vosaltres, ¿qui dieu qui soc jo?».

Sovint, és respondre a aquesta pregunta en clau doctrinal recordar el que els grans concilis han proclamat sobre ell. Plantejat així, uns afirmen que Jesús és el Fill de Déu consubstancial al Pare, altres entenen que és sols un home extraordinari però no de naturalesa divina, altres prefereixen no pronunciar-se ja que no entenen què volen dir aqueixes fórmules.

És decisiva, però no la única clau para acostar-se a la vertadera identitat de Crist, en una  època de crisis metafísica....Hi ha una altra manera d'aprofundir en la personalitat de Crist i és recórrer el camí iniciat per ell.

A molts homes i dones d' avui no els ajuda molt analitzar el que diuen els concilis sobre la naturalesa divina i humana de Crist o escoltar les explicacions dels teòlegs sobre la possibilitat de que Déu s'hagi fet home. És millor conèixer el relat evangèlic sobre Jesús, captar l'essencial d'aqueixa vida i seguir-lo.

Qui segueix a Jesús s'acosta cada cop més a son misteri. Se troba amb un home mogut sols per l'amor, sintonitza amb ell, comença a entendre l'existència des d'una altra perspectiva i se demana quin misteri s'amaga en aquest ser humà que no viu per a ell mateix sinó pels altres. Se sorprèn davant sa llibertat, vol seguir-lo en son «camí de veritat» i se demana on està l'origen últim d'aqueixa seguretat misteriosa que el porta a posar la llei, el culte i la religió al servei de l'ésser humà.

El que més ens apropa al misteri de Crist no és confessar de rutina les grans fórmules cristològiques sinó tractar de seguir-lo dia a dia i obrir-nos a son Esperit i sintonitzar amb son estil de viure.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada