dissabte, 2 de gener del 2021

ACOLLIR LA PARAULA

 




ACOLLIR LA PARAULA DE DÉU

...i la Paraula s'ha fet home i ha habitat entre nosaltres,

Sant Joan comença el seu evangeli parlant-nos de la Paraula de Déu. Aquesta Paraula que estava en Déu. Paraula que és vida i llum. Paraula que brilla enmig de les tenebres. Paraula que s'ha fet carn i ha vingut a habitar entre nosaltres.

Aquesta Paraula de Déu la podem escoltar ja, d'alguna manera, a través del món i en la creació sencera. Algú Gran i Bo s'amaga darrera les coses que ens envolten.

Aquesta Paraula de Déu l'escoltem encara millor en la història dels homes. Generacions d'homes i dones que han sabut estimar, patir, lluitar per un món més humà. Aquesta humanitat no camina sola. Déu ens acompanya i ens dirigeix vers la Vida.

Aquesta Paraula de Déu l'escoltem amb més gran claredat en la història concreta del poble de Israel. Un poble que ha comès errors i pecats, però que ha estat treballat de manera particular per Déu. En la seva vida, lleis, oració, costums, profetes, podem escoltar la Paraula de Déu de manera més clara, penetrant i lluminosa que en qualsevol altre poble.

Però solament en la història de Jesús trobem en plenitud aquesta Paraula. Quan Déu ha volgut parlar-nos i descobrir-nos el seu misteri, ho ha fet encarnant-se en aqueste home. Aquest Jesús és la última Paraula, la decisiva, la Paraula de Déu feta carn.

¿On podem nosaltres avui encontrar aquesta Paraula per a acollir-la amb fidelitat? Certament, podem percebre a Déu en la naturalesa. Podem seguir el seu rastre en la història dels pobles. Hem de trobar-la en el fons de nostre cor.

Però els creients comptem amb un camí privilegiat: la Bíblia. Aquests llibres que recullen l'experiència religiosa d'Israel i ens ofereixen la vida, el missatge, la mort i resurrecció de Jesús.

El creient no s'acosta a la Bíblia per a llegir en un llibre sinó per a escoltar a Algú. No tracta de conèixer una doctrina sinó de trobar-se amb l' ÚNIC. No busquem aprendre una saviesa nova sinó deixar-nos penetrar per la força i la llum del mateix Déu.

La celebració nadalenca de l' Encarnació de la Paraula de Déu, ha de ser per als creients una invitació a apropar-nos amb més assiduïtat als llibres sagrats.

Aquesta Paraula ens pot donar una llum nova i una vida diferent. Llavores podrem dir des de nostra pròpia experiència que la Paraula de Déu ha vingut a habitar entre nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada