dimecres, 20 de gener del 2021

UN MÓN POSSIBLE

 


UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE

No sabem amb certesa com van reaccionar els deixebles del Baptista quan Herodes Antipes el va empresonar a la fortalesa de Maqueront. Coneixem la reacció de Jesús. No es quedà al desert. Tampoc es refugià entre els seus familiars de Natzaret. Començà a recórrer els pobles de Galilea predicant un missatge original i sorprenent.

L'evangelista Marc ho resumeix dient que «anà a Galilea i anunciava la bona nova de Déu ». Jesús no repeteix la predicació del Baptista ni parla del seu baptisme en el Jordà. Anuncia a Déu com una cosa nova i bona. Aquest és el seu missatge.

«S'ha complert el temps »

El temps d'espera que es viu a Israel ha acabat. Ha acabat també el temps del Baptista. Amb Jesús comença una era nova. Déu no vol deixar-nos sols davant nostres problemes, patiments i desafiaments. Vol construir junt amb nosaltres un món més humà.

«El Regne de Déu és a prop.»

Amb una audàcia desconeguda, Jesús sorprèn a tots anunciant el que cap profeta havia gosat declarar: «Ja és aquí Déu, amb la força creadora de sa justicia, tractant de regnar entre nosaltres». Jesús experimenta a Déu com una Presència bona i amistosa que cerca obrir-se camí entre nosaltres per humanitzar nostra vida.

Per això tota la vida de Jesús és una crida a l'esperança. Hi ha alternativa. No és ver que la història hagi de discórrer pels camins d'injustícia que li tracen els poderosos de la terra. És possible un món més just i fratern. Podem modificar la trajectòria de la història.

«Convertiu-vos»

Ja no és possible viure com si no passés res. Déu demana als seus fills col·laboració. Per això crida Jesús: «Canvieu de manera de pensar i actuar». Som les persones les que primer hem de canviar. Déu no imposa res per la força, però sempre atreu nostres consciències vers una vida més humana.

«Creieu en aquesta bona nova»

Preneu de debò. Desperteu de la indiferència. Mobilitzeu vostres energies. Creieu que és possible humanitzar el món. Creieu en la força alliberadora de l' Evangeli. Creieu que és possible la transformació. Introduïu en el món la confiança.

¿Què n'hem fet d'aquest missatge apassionant de Jesús? ¿Com l'hem pogut oblidar? ¿Amb què l'hem substituït? ¿En què ens distraiem si el primer és «cercar el regne de Déu i sa justícia»? ¿Com podem viure tranquils observant que el projecte creador de Déu d'una terra plena de pau i de justícia és aniquilat pels homes?








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada