divendres, 24 de setembre del 2021

AMICS,..... NO ADVERSARIS

 





SÓN AMICS, NO ADVERSARIS

Qui no està contra nosaltres, està amb nosaltres.

Tot i els esforços de Jesús por ensenyar-lis a viure com ell, al servei del regne de Déu, fent la vida de les persones més humana, més digna i feliç, els deixebles no acaben d'entendre el Esperit que l'anima, el seu amor gran als més necessitats i l'orientació profunda de sa vida.

El relat de Marc és il·luminador. Els deixebles informen a Jesús d'un fet que els ha força molestat. Han vist a un desconegut «expulsant dimonis». Actua «en nom de Jesús» i en la mateixa línia: se dedica a alliberar les persones del mal que les impedeix viure de manera humana i en pau. Tanmateix, no agrada als deixebles el seu treball alliberador. No pensen en l'alegria dels curats per aquell home. L'actuació els sembla una intrusió que cal tallar.

Exposen a Jesús la seva reacció: «Hem mirat d'impedir-ho, perquè no és dels qui vénen amb nosaltres». Aquell estrany no ha de seguir curant perquè no és membre del grup. No els preocupa la salut de la gent, sinó el seu prestigi de grup. Pretenen monopolitzar l'acció salvadora de Jesús: ningú ha de curar en el seu nom si no s'adhereix al grup.

Jesús reprova l'actitud dels seus deixebles i es col·loca en una lògica radicalment diferent. Ell veu les coses d'una altra manera. El primer i més important no és el creixement d'aquell petit grup, sinó que la salvació de Déu arribi a tot ésser humà, fins i tot per persones que no pertanyen al grup: « Qui no està contra nosaltres, està amb nosaltres ». El que fa present en el món la força curadora i alliberadora de Jesús està a favor del seu grup.

Jesús rebutja la postura sectària i excloent dels seus deixebles que només pensen en el seu prestigi i creixement i adopta una actitud oberta i inclusiva on el primer és alliberar l'ésser humà d'allò que el destrueix i fa desgràcia. Aquest és el Esperit que ha d'animar sempre als seus vertaders seguidors.

Fora de la Església catòlica, hi ha en el món un nombre incomptable d'homes i dones que fan el bé i treballen per una humanitat més digna, més justa i més alliberada. En ells està viu el Esperit de Jesús. Hem de sentir-los com amics i aliats, mai com adversaris. No estan contra nosaltres ja que estan a favor del ser humà, com hi estava Jesús.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada