divendres, 10 de setembre del 2021

QUI ÉS JESÚS PER NOSALTRES...

 


¿QUI ÉS PER A NOSALTRES?

¿Qui dieu que sóc jo ?

Segons el relat evangèlic, la pregunta la feu Jesús als seus deixebles mentre recorria els llogarets de Cesarea de Felip, però, després de vint segles, ens segueix interpel·lant a tots els que ens diem cristians: « I vosaltres, qui dieu que sóc?».

En realitat, ¿qui és Jesús per a nosaltres? La seva persona ens arriba, al pas dels segles, en imatges, fórmules, dogmes, explicacions teològiques i interpretacions culturals que revelen, i, a voltes, també velen el misteri.

Per respondre a la pregunta de Jesús podem acudir al que han dit els Concilis, escoltar el Magisteri de la Església,llegir les reflexions dels teòlegs o repetir coses que hem sentit a altres, però, ¿no se'ns demana una resposta més personal i compromesa?

Afirmem ràpidament que «Jesús és Déu», però, després, no sabem què fer amb la seva «divinitat». ¿Estimem Jesús sobre totes les coses o nostre cor està ocupat per altres déus en els quals cerquem seguretat, benestar o prestigi ? ¿Per què serveix confessar la «divinitat» de Jesús si, després, tot just significa qualque cosa en nostres vides?

També diem que «Jesús és el Senyor», però, ¿és ell qui dirigeix nostra vida? Doblem distrets els genolls en passar davant el sagrari, però ¿li rendim el nostre ésser qualque vegada? ¿De què ens serveix dir-li tantes vegades «Senyor, Senyor», si no ens preocupa fer la seva voluntat ?

Confessem que «Jesús és el Crist», és a dir, el Messies enviat per Déu per a salvar l'ésser humà, però, ¿què fem per construir un món més humà seguint les seves passes ? Ens diem “cristians” o “messianistes” però que fem per sembrar llibertat, dignitat i esperança per als últims de la Terra?

Proclamem que «Jesús és la Paraula de Déu encarnada», és a dir, Déu parlant-nos en els gestos, les paraules i la vida sencera de Jesús. Si és així ¿per què dediquem tan poc temps a llegir, meditar i practicar el Evangeli ? ¿Per què escoltem tants missatges, consignes i magisteris abans que la paraula senzilla i inconfusible de Jesús ?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada