dijous, 14 d’octubre del 2021

NO HA DE SER AIXÍ...




 ENTRE  NOSALTRES  NO   HA  DE  SER   AIXÍ... 

Mentre pugen a Jerusalem, Jesús va anunciant als deixebles el destí dolorós que l'espera en la capital. Els deixebles no ho entenen. Van disputant entre ells pels primers llocs. Jaume i Joan, deixebles de primera hora, s'acosten a ell per demanar directament seure un dia "un a la teva dreta i l'altre a la teva esquerra".

Jesús roman descoratjat: "No sabeu què demaneu ". Ningú en el grup sembla entendre que seguir-lo de prop i col·laborar en el seu projecte, serà sempre un camí no de poder i grandeses, sinó de sacrifici i creu.

Mentrestant, en saber l'atreviment de Jaume i Joan, els altres deu s'indignen. El grup està agitat. L'ambició els divideix. Jesús els reuneix a tots per deixar clar el seu pensament.

Abans de res, els exposa el que passa en els pobles del Imperi romà. Tots coneixen els abusos de Antipas i les famílies herodianes a Galilea. Jesús ho resumeix així: Els que són reconeguts com a caps utilitzen el seu poder per a "tiranitzar" els pobles, i els grans no fan sinó "oprimir" als  seus súbdits. Jesús és contundent: "Entre vosaltres no ha de ser pas així: "

No vol veure entre els seus res semblant: "Qui vulgui ser important enmig vostre, que es faci el vostre servidor, i qui vulgui ser el primer, que es faci l'esclau de tots; com el Fill de l'home, que no ha vingut a ser servit, sinó a servir i a donar la seva vida com a rescat per tothom". En la seva comunitat no hi haurà lloc per el poder que oprimeix, només per el servei que ajuda. Jesús no vol caps asseguts a la dreta i esquerra, sinó servidors com ell, que donen  la seva vida pels altres.

Jesús deixa les coses clares. La seva Església no es construeix des de la imposició del de dalt, sinó des del servei dels que se col·loquen abaix. No hi ha cap jerarquia en clau d'honor o dominació. Ni mètodes i estratègies de poder. És el servei el que fa la Església de Jesús.

Jesús dóna tanta importància al que diu que se posa a ell mateix com exemple, ja que no ha vingut al món per exigir que el servesquin, sinó "per a servir i donar la seva vida en rescat per tots". Jesús no ensenya a ningú a triomfar en la Església, sinó a servir el projecte del regne de Déu desvivint-nos pels més dèbils i necessitats.

L'ensenyament de Jesús no és sols pels dirigents. Des de tasques  i responsabilitats diferents, hem de comprometre'ns tots a viure amb més entrega al servei del  seu projecte. No necessitam en la Església imitadors de Jaume i Joan, sinó seguidors fidels de Jesús. Els que vulguin ser importants, que se posin a treballar i col·laborar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada