dijous, 14 d’octubre del 2021

TRIOMFAR...

 



TRIOMFAR A LA VIDA

El que vulgui ser gran, sigui vostre servidor.

«Qui vulgui ser important que, es posi a servir». Quin ressò poden tenir aquestes paraules de Jesús a la societat actual? Ningú vol ser avui gran ni heroi ni sant. Només cal «triomfar» assegurant una bona qualitat de vida, èxit professional i un benestar afectiu suficient.
L'ideal no és créixer i ser persona. L'important és sentir-se bé, tenir cura de la salut, gestionar bé l'estrès i no complicar-se la vida. El més intel·ligent és viure a gust, ser un «oncle maco» i tenir sempre alguna cosa interessant que fer o explicar. Ser un «triomfador».

I, ¿els altres? Qui pensa en els altres? El que faci cadascú és cosa seva. No anem a aficar-nos en la vida dels altres. Cal ser tolerants. L'important és no fer mal a ningú. Respectar sempre a tots.

Això sí, si pot ser, és millor viure sense haver de dependre dels altres. Mantenir una sana «independència» sense quedar presos de cap vincle exigent. Cal ser «hàbil» i no assumir compromisos, responsabilitats o càrregues que després no ens deixaran viure a gust

¿Servir als altres? Un «triomfador» no entén exactament què vol dir «servir». Més tost tendeix a «servir-se» dels altres i  utilitzar pels seus interessos i jocs.

Però, ¿què és triomfar en la vida? Sovint, aquest individu autosuficient i triomfador acaba sentint-se més fràgil i perdut que mai hagués pogut pensar. Poc a poc, pot un romandre sense arrels ni força interior, centrat en un mateix, tancat en la soledat de son propi cor. El risc de tot triomfador és caure derrocat per falta d'amor.

Segons Jesús, si algú vol triomfar en la vida, ha de saber estimar, sortir de son narcisisme, obrir els ulls i ser sensible al sofriment dels altres. No és una piadosa consideració cristiana. Mentre creiem estar triomfant en la vida, la podem estar espatllant cada dia un poc més. Ningú és triomfador si no fa més feliç la vida dels altres.

¿ IMPOSAR O SERVIR ?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada