dissabte, 13 de febrer del 2021

CONVERSIÓ

AMOR CARITAT 


TEMPS DE CANVIAR

Podem dir que tot el missatge de Jesús és una crida al canvi. Alguna cosa nova s'ha posat en marxa amb la seva vinguda. Déu és a prop. El seu regnat de justícia, llibertat i fraternitat comença a obrir-se camí entre els homes. Des d'ara mateix, cal creure aquesta bona nova. Cal reaccionar i viure de manera nova, com a fills d'un mateix Pare, com a germans de tots els homes.

Se'ns demana donar un pas decisiu. Creure des del fons de nostre ésser que som fills d'un Pare, i que nostra felicitat i nostre últim destí és viure com a germans.

No se tracta de corregir un determinat defecte o penedir-nos d'un pecat concret. Se'ns convida a passar de la no creença a la fe, de la peresa a la decisió, de la soledat a l'amistat amb Déu, de l'egoisme a l'amor, de la defensa de la meva petita felicitat a la solidaritat més radical.

Se'ns crida a despertar totes les possibilitats que s'amaguen en cada un de nosaltres. Se'ns anima a revifar la capacitat de generositat, desinterés i fraternitat adormides potser en nostre ésser.

A voltes els cristians hem oblidat que la fe és una crida a créixer com a persones, un estímul a crear sempre una vida més humana. Dietrich Bonhoeffer combatia apassionadament aqueixa religió estèril i buida dels que es conformen amb qualsevol injustícia pròpia o aliena, perquè, en definitiva, ja s'han resignat fa temps, i viuen aquesta vida només amb la meitat del seu cor.

Sempre la nostra vida pot tornar a començar. Mai estem perduts del tot. Podem conèixer de bell nou l'alegria interior. Som capaços de tornar estimar amb desinterés.

Només cal escoltar la cridada del Déu viu que ressona ja en nostre “ésser interior”, és a dir, en aquesta capacitat d'escolta i de resposta que portem tots en nosaltres mateixos, potser sense gairebé sospitar-ho.

Els homes i dones que escolten aquesta crida comprenen que ja no podran viure com abans. Aquest Déu que no era fins llavors sinó un desconegut o una amenaça, se'ls ha revelat.

Ara saben quelcom nou i que avui ja ni tan sols ningú sospita. Que Déu és força i alegria per a cada una de les persones. Que Déu és la millor nova que una persona pot escoltar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada