dijous, 18 de febrer del 2021

CREIEU EN LA BONA NOVA

 




COM SERIA LA VIDA

Creieu la Bona Nova.

Pròpiament, Jesús no va ensenyar una «doctrina religiosa» perquè els seus deixebles la aprenguessin i difonguessin correctament. Jesús anuncia, més tost, un «esdeveniment» que pot ser acollit, i que pot canviar-ho tot. Ja s'experimenta: «Déu s'introdueix en la vida amb sa força salvadora. Cal fer-li lloc».

Segons l'evangeli més antic, Jesús «..anà a Galilea i anunciava la bona nova de Déu. Deia: --S'ha complert el temps i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la bona nova». És un bon resumen del missatge de Jesús: «S'acosta un temps nou. Déu no vol deixar-nos tots sols front de nostres problemes i reptes. Vol construir al costat de nosaltres una vida més humana. Canvieu de manera de pensar i actuar. Viviu i creieu aquesta bona nova».

Tots els experts pensen avui que això que Jesús anomena «regne de Déu» és el cor del seu missatge i la passió que va encoratjar tota la seva vida. Sorprenent és que Jesús mai explica directament en què consisteix el «regne de Déu». El que fa és suggerir en paràboles inoblidables com actúa Déu i com seria la vida si hi hagués gent que actués com ell.

Per a Jesús, el «regne de Déu» és la vida tal com la vol construir Déu. Aqueix era el foc que portava dins: ¿com seria la vida en el Imperi si a Roma regnés Déu i no Tiberi?, ¿com canviarien les coses si s'imités, no a Tiberi que només cercava poder, riquesa i honor, sinó a Déu que demana justícia i compassió per als últims?

¿Com seria la vida en els llogarets de Galilea si a Tiberíades regnés Déu i no Antipes?, ¿com canviaria tot si la gent s'assemblés, no als terratinents que explotaven als camperols, sinó a Déu que els vol veure menjar i no amb fam?

Per a Jesús el regne de Déu no és un somni. És el projecte que Déu vol portar endavant en el món. L'únic objectiu que han de tenir els seus seguidors. ¿Com seria la Església si es dediqués només a construir la vida tal com la vol Déu, no com la volen els amos del món?, ¿com seríem els cristians si visquéssim convertint-nos al regne de Déu?, ¿com lluitaríem pel «pa de cada dia» per a tot ésser humà?, ¿com cridaríem «Vingui el teu regne»?

CONVERTIR-SE FA BÉ

«Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova»,

La crida a la conversió evoca quasi sempre en nosaltres el record de l'esforç exigent i l'esquinç propi de tot treball de renovació i purificació. Tanmateix, les paraules de Jesús: «Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova», ens conviden a descobrir la conversió com a pas a una vida més plena i gratificant.

L'evangeli de Jesús ens ve a dir una cosa que mai hem d'oblidar: «És bo convertir-se. Ens fa bé. Ens permet experimentar un mode nou de viure, més sa, més joiós». Algú es preguntarà: Però, ¿com viure aqueix experiència?, ¿quines passes donar?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada