dijous, 25 de febrer del 2021

EL MEU FILL ESTIMAT, ESCOLTEU-LO

 






ESCOLTAR

Aquest és el meu Fill estimat. Escolteu-lo.

Cada vegada tenim manco temps per a escoltar. No sabem acostar-nos amb calma i sense prejudicis al cor de l'altre. No encertem a escoltar el missatge que tot ésser humà ens pot comunicar. Tancats en nostres propis problemes, passem pel costat les persones, gairebé sense aturar-nos a escoltar realment a ningú. Estem oblidant l'art d'escoltar.

Per això, tampoc resulta tan estrany que als cristians se'ns hagi oblidat, en bona part, que ser creient és viure escoltant Jesús. Més encara. Sols des d'aquesta escolta neix la vertadera fe cristiana.

Segons l'evangelista Marc, quan a la «muntanya de la transfiguració» els deixebles s'esglaien en sentir-se envoltats per les ombres d'un núvol, sols escolten aquestes paraules: «Aquest és el meu Fill estimat, escolteu-lo a ell».

L'experiència d'escoltar a Jesús fins el fons pot ser dolorosa, però apassionant. No és el que nosaltres havíem imaginat des dels nostres esquemes i tòpics piadosos. El misteri se'ns escapa. Sense adonar-nos,ens arrenca de seguretats que ens són estimades, per atreure'ns a una vida més autèntica.

Ens trobem amb algú que diu la veritat última. Algú que sap per què viure i per què morir. Des de dins sentim que té raó. En sa vida i missatge hi ha veritat.

Si perseverem en una escolta pacient i sincera, nostra vida comença a il·luminar-se amb una llum nova. Ho veiem tot amb més claredat.

. Descobrim quina és la manera més humana d'enfrontar-nos als problemes de la vida i al misteri de la mort. Ens adonem dels grans errors que podem cometre els humans, i de les grans infidelitats dels cristians.

Hem de cuidar més en nostres comunitats cristianes l'escolta fidel a Jesús. Escoltar-lo a ell ens pot guarir de cegueses seculars, ens pot alliberar de desànims i covardies quasi inevitables, pot infondre nou vigor a nostra fe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada