dijous, 6 de maig del 2021

ALEGRIA CRISTIANA

 






UNA ALEGRIA DIFERENT

Para que mi alegría esé con vosotros.

No és fàcil l'alegria. Els moments d'autèntica felicitat semblen petits parèntesis enmig d'una existència d'on brollen constants el dolor, la inquietud i la insatisfacció.

El misteri de la vertadera alegria és estrany per a molts homes i dones. Encara potser saben riure a riallades, però han oblidat el que és un somriure joiós, nascut del més pregon de l'ésser.Tenen quasi tot, però res els satisfà de veres. Estan envoltats d'objectes valuosos i pràctics, però ni tan sols saben res d'amor i amistat. Corren per la vida absorbits per mil tasques i ocupacions, però han oblidat que estem fets per l'alegria.

Per això, quelcom es despert en nosaltres quan escoltem les paraules de Jesús: Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa». Nostra alegria és fràgil, petita, i sempre amenaçada. Però quelcom gran se'ns promet. Poder compartir l'alegria mateixa de Jesús. La seva alegria pot ser la nostra.

El pensament de Jesús és clar. Si no hi ha amor, no hi ha vida. No hi ha comunicació amb ell. No hi ha experiència del Pare. Si manca l'amor en nostra vida, no queda més que buit i absència de Déu. Podem parlar de Déu, imaginar-lo, però no experimentar-lo com a font de goig vertader. Aleshores el buit s'omple de déus falsos que prenen el lloc del Pare, però que no poden fer brollar en nosaltres el vertader goig que nostre cor anhela.

Potser els cristians de avui pensem poc en l'alegria de Jesús, i no hem après a «gaudir» de la vida, seguint ses passes. Les seves crides a cercar la felicitat vertadera s'han perdut en el buit, potser perquè els homes seguim obstinats en pensar que el camí més segur de trobar-la és el que passa pel poder, diners o sexe.

L'alegria de Jesús és la de qui viu amb una confiança neta i condicional en el Pare. L'alegria del que sap acollir la vida amb agraïment. L'alegria del que ha descobert que l'existència sencera és gràcia.

Però la vida s'extingeix tristament en nosaltres si la guardem per a nosaltres sols, sense encertar regalar-la. L'alegria de Jesús no consisteix en fruir egoistament de la vida. És l'alegria de qui dóna vida, i sap crear les condicions necessàries perquè creixi i se desenvolupi de manera cada vegada més digna i més sana. Heus aquí un dels ensenyaments clau del



Evangeli. Solament és feliç qui fa un món més feliç. Només coneix l'alegria qui sap regalar-la. Sols viu qui fa viure.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada