divendres, 21 de maig del 2021

VENIU, ESPERIT SANT

 


RENOVEU-NOS PER DINS

Poc a poc aprenem a viure sense interioritat. Ja no necessitem estar en contacte amb el millor que hi ha dins nosaltres. Ens basta viure entretinguts. Ens acontentem amb funcionar sense ànima i alimentar-nos només de benestar. No volem exposar-nos a cercar la veritat. Vine, Esperit Sant, i allibereu-nos del buit interior.

Hem après a viure sense arrels i sense metes. Ens basta deixar-nos programar des de fora. Ens movem i agitem sense parar, però no sabem què volem ni on anem. Cada cop estem més informats, però ens sentim més perduts que mai.

Vine, Esperit Sant, i allibera'ns de la desorientació.

Amb prou feines ens interessen ja les grans qüestions de l'existència. No ens preocupa quedar-nos sense llum per enfrontar-nos a la vida. Hem tornat més escèptics, però també més fràgils i insegurs. Volem ser intel·ligents i lúcids.Però no trobem assossec ni pau.

Vine, Esperit Sant, i allibera'ns de la foscor i la confusió interior

Volem viure més, viure millor, viure més temps, però ¿viure què? Volem sentir-nos bé, sentir-nos millor, però ¿sentir què? Cerquem gaudir intensament de la vida, treure-li el màxim suc, però no ens acontentem solament en passar-ho bé: fem el que ens ve de gust. Tot just hi ha prohibicions i terrenys vedats. ¿Per què volem diferent ?

Vine, Esperit Sant, i ensenya'ns a viure.

Volem ser lliures i independents, i ens trobem cada cop més tot sols. Necessitem viure i ens tanquem en nostre petit món de vegades tan avorrit. Necessitem sentir-nos estimats i no sabem crear contactes vius i amistosos. Al sexe li diem "amor", i al plaer "felicitat", però ¿qui assaciarà nostra set?

Vine, Esperit Sant, i ensenya'ns a estimar.

En nostra vida ja no hi ha lloc per Déu. La seva presència ha quedat reprimida o atrofiada dins nosaltres. Plens de sorolls per dins, ja no podem escoltar la seva veu. Bolcats en mil desitjos i sensacions, no encertem a percebre la seva proximitat. Sabem parlar amb tothom menys amb ell. Hem après de viure d'esquena al Misteri.

Vine, Esperit Sant, i ensenya'ns a creure.

Creients i no creients, així peregrinem sovint por la vida. En la festa del Esperit Sant, a tots ens diu Jesús el que un dia va dir als seus deixebles, exhalant sobre ells el seu alè: "Rebeu el Esperit Sant". Aquest Esperit que sosté nostres pobres vides i anima nostra dèbil fe pot penetrar en nosaltres i revifar nostra existència per camins que sols ell coneix.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada