divendres, 28 de maig del 2021

CREDO ESSENCIAL

 



L'ESSENCIAL DEL CREDO

en el nom del Pare i del Fill i de l' Esperit Sant...

Durant segles, els teòlegs han elaborat estudis profunds sobre la Trinitat. Tanmateix, molts cristians no assoleixen captar el que hi pot haver-hi en llur vida d'aqueixes admirables doctrines. Sembla, avui que necessitem sentir parlar de Déu amb paraules humils i senzilles que ens toquin el cor, cofús i desanimat i reconfortin nostra fe vacil·lant. Necessitem, potser, recuperar l'essencial del nostre “credo” per aprendre a viure'l amb nova alegria..

«Crec en Déu Pare, creador del cel i de la terra».

No estem sols davant nostres problemes i conflictes. Déu és nostre “Pare” estimat. Així ho diem nosaltres. Ell és l'origen i la meta de nostra vida. Ens ha creat a tots sols per amor i ens espera a tots amb cor de Pare al final de nostra peregrinació per aquest món.

El seu nom és avui oblidat i negat per molts. Els nostres fills se van allunyant d'ell, i els creients no sabem contagiar nostra fe, però Déu ens mira a tots amb amor. ara que visquem plens de dubtes, no hem de perdre la fe en un Déu Creador i Pare, ja que hauríem perdut la nostra darrera esperança.

«Crec en Jesucrist, únic Fill seu, Senyor nostre».

És el gran regal que Déu ha fet al món. Ell ens ha contat com és el Pare. Per a nosaltres, Jesús mai serà un home més. Mirant-lo a ell, veiem el Pare: en els seus gestos captem la seva tendresa i comprensió. En ell podem sentir a Déu humà, proper, amic.

Aquest Jesús, el Fill estimat de Déu, ens ha animat a construir una vida més fraterna i feliç per a tots. És el que més vol el Pare. Ens ha indicat, endemés, el camí a seguir: « Sigueu misericordiosos com ho és el vostre Pare. ». Si oblidem a Jesús, ¿qui ocupará el seu buit?, ¿qui ens podrà oferir la seva llum i esperança ?

«Crec en l'Esperit Sant, Senyor i donador de vida ».

Aquest misteri de Déu no és llunyà. Està present en el fons de cada un de nosaltres. El podem captar com Esperit que anima nostres vides, com Amor que mena cap als que sofreixen. Aquest Esperit és el millor que hi ha dins nosaltres.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada