divendres, 30 de juliol del 2021

EL MILLOR

 


EL MILLOR TREBALL

Les obres que Déu vol.

L'evangelista Joan ofereix la seva visió de la fe cristiana elaborant discursos i converses entre Jesús i la gent a la vora del llac de Galilea. Jesús els parla de que no treballin per qualsevol cosa, que no pensin sols en un «aliment perible». Important és treballar tenint com horitzó «la vida eterna».

Sens dubte, és així. Jesús té raó. Però, ¿quin és el treball que vol Déu? Aquesta és la pregunta de la gent: ¿com podem ocupar-nos en les obres que Déu vol? La resposta de Jesús és desconcertant. L'únic treball que Déu vol és aquest: «que cregueu en aquell que ell ha enviat ».

«Creure en Jesús»

no és una experiència teòrica, un exercici mental. No consisteix simplement en una adhesió religiosa. És un «treball» en que els seus seguidors han d'ocupar-se durant la vida. Creure en Jesús és quelcom que cal cuidar dia a dia.

«Creure en Jesús»

és configurar la vida des de ell, convençuts de que sa vida fou vertadera: una vida que mena a la vida eterna. La seva manera de viure'l a Déu com Pare, la forma de reaccionar sempre amb misericòrdia, l'afany en despertar esperança és el millor que pot fer l'ésser humà.

«Creure en Jesús»

és viure i treballar per l'últim i decisiu: esforçar-se per un món més humà i just ; fer més real i més creïble la paternitat de Déu; no oblidar als que corren el risc de ser oblidats per tots, fins i tot per les religions. I fer tot això sabent que nostre petit compromís, sempre pobre i limitat, és el treball més humà que podem fer.

Per això, desentendre'ns de la vida dels altres, viure-ho tot amb indiferència, tancats en nostres interessos, ignorar el sofriment de gent que trobem en nostre camí, són actituds que indiquen que no estem «treballant» nostra fe en Jesús.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada